Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap

Bli medlem i IFK Klagshamn
BLI MEDLEM
Lagsida - F12/13 i IFK Klagshamn

Välkomna till IFK Klagshamn och truppen för flickor födda 2012/2013!

 

I vår trupp är vi är ett stort gäng glada, grymma och energifulla tjejer som älskar fotboll. Vi tränar vanligtvis måndagar och onsdagar på Klagshamns IP (se kalendern för tider). Vi är stolta över den gemenskap vi har i IFK Klagshamn och i vårt gäng och om ni vill bli en del av vårt grymma gäng så är ni välkomna att komma och träna med oss. Hör gärna av er i förväg till våra tränare på följande kontaktuppgifter så att vi vet att ni kommer och därmed kan ta hand om er på bästa sätt.

 

Som ny medlem får man gärna prova på (tre gånger) innan avgiften ska betalas. Anmälan att bli medlem görs dock direkt redan inför första provträningen via "Bli medlem"-länken nedan. Ni ska anmäla era barn under "Fotboll" -> "F12/13". Kontakta kansliet vid eventuella frågor om medlemskap.

 

Varmt välkomna till truppen!

 

"Vi är gula, vi är blå!

Stjärnan står för IFK!

Åhhhh... KLAGSHAMN!"

 

Bli medlem

Utökning träningstid
2023-08-23 14:14

Hej,

Under sommaren övervägde vi tränare att utöka från två till tre träningar. Vi landade i att det är lite tidigt att utöka antalet träningar och vi vill inte konkurrera mer med andra aktiviteter som tjejerna utövar. Vi landade istället i att utöka en av de träningstider vi redan har.

 

Från och med måndag 28/8 kommer därmed måndagens träning att utökas med 30 minuter där den börjar 17.30 och slutar 19.30. Måndagsträningarna upplever vi tränare ofta som lite "stressiga" då vi ofta kör målvaktsträning denna dagen, vi pratar med tjejerna om helgens matcher samt att vi har lite mer fokus på skadeförebyggande/fys övningar med styrka, knäkontroll, balans m.m.. Med detta som bakgrund så tycker vi därmed måndagsträningen är en lämplig dag att utöka tiden.

 

Framöver under hösten kan det också dyka upp något extrainsatt träningstillfälle där vi väljer ett specifikt fokusområde. Det kan vara något som vi identifierat där vi skulle behöva fokusera lite extra på eller något som tjejerna själva har önskemål om. Det kan t.ex. vara nickträning, hörnor/frisparkar/, fintar, glidtackling, skott etc. etc. Om och när dessa tillfällen dyker upp så går vi ut med info specifikt om detta.

 

Mvh
Tränarna

Höstsäsongen 2023
2023-08-01 14:12

Hej föräldrar, nedan följer lite info inför höstsäsongen 2023! Har ni frågor är ni hjärtligt välkomna att ta de direkt med oss tränare.

 

Det är tråkigt att uttrycka det i ord men sommaren går tyvärr mot sitt slut men vad som är positivt är att då kommer vi igång med fotbollen igen efter ett långt sommaruppehåll. Vi tränare ser fram emot höstsäsongen och tycker det ska bli kul att komma igång igen.

Träningstiderna ändras inte utan vi kör på i vanlig ordning på måndagar 18.00-19.30 samt onsdagar 17.30-19.00. Träningarna ligger upplagda i Sportadmin och kallelser kommer gå ut i vanlig ordning och med samma rutiner som tidigare där ni svarar på kallelserna senast 12.00 dagen för träning så att vi hinner planera för ett bra träningsupplägg i förhållande till hur många som kommer delta på träningen.

 

Seriespelet kör igång helgen vecka 33, matcherna är inte upplagda i Sportadmin än då planering av matchtider inte är klar. Under våren testade vi att för första gången ha tre lag i seriespel. Med 32 tjejer i truppen så var vår bedömning att vi hade spelarunderlag för att köra tre lag då vi ville att alla tjejerna skulle få möjlighet att spela en match per helg. Vi har utvärderat detta och kommit fram till att vi inte kommer att köra vidare med tre lag. Bakgrunden är att det emellanåt varit svårt att få ihop lag till tre matcher varje helg och det har varit flera tjejer som fått spela dubbla matcher och ibland även tre matcher för att vi skulle få ihop lag. Detta är inte hållbart i längden så vi väljer därför att gå tillbaka till att ha två lag i seriespel under hösten. 

 

Under våren spelade våra lag i serier på olika nivåer. Detta gjorde vi för att tjejerna behöver få en utmaning som är anpassad utifrån den nivå de är på i sina fotbollskunskaper. Vi kommer att fortsätta med detta upplägg även under hösten där utgångspunkten är att det kommer spelas en svårare nivå på lördagar där laget benämns IFK Klagshamn Grön (Serie: F11 Sydvästra A) och en lättare nivå på söndagar där laget benämns IFK Klagshamn Blå (Serie: F11 Sydvästra C3).

Även om vi har två lag så innebär det inte att det är någon fast indelning av tjejerna i dessa lagen. Vi kommer fortsätta att arbeta med nivåanpassning av lagen utifrån hur motståndet ser ut där vi vill ha så jämna matcher som möjligt. Ambitionen är att alla tjejer skall få lyckas, utvecklas och känna bekräftelse samt få en utmaning utifrån sina förutsättningar. Det ska inte vara för tufft och inte heller för lätt, de ska känna att de tar steg framåt i sin utveckling och får utmaningar utifrån den nivå de är på i sina fotbollskunskaper och som individer. Vi kommer ha som utgångspunkt att kallar tjejer till respektive match utifrån hur träningsnärvaron ser ut samt utifrån vilken nivå det är på.

 

Närmast på schemat står nu främst lägret vilket ska bli riktigt roligt. Vi har fått in större delen av deltagaravgiften från er men det är fortfarande ett par stycken som tidigare signalerat att de ska vara med men som ännu inte swishat. Tacksam om ni som det gäller läser tidigare korrespondens här i chatten eller tar del av det mail som skickats med samma info.

Mvh
Tränarna

Klädprovningsdag 31/1
2023-01-18 18:08

Datum: 31 januari

Plats: Klagshamns Sporthall

Tid: 17.00-20.00*

DROP IN!

 

*Tid kan eventuellt behöva justeras, om så blir fallet återkommer vi med information om detta..

 

Träningskläder kommer finnas på plats för att prova.

 

Där kommer även finnas en souvenirkiosk för den som är shoppingsugen där och då!

 

Det är dock så mycket mer än bara en klädprovningskväll, där kommer ske aktiviteter och annat i hallen som ni inte vill missa! 😉

 

Välkomna!

Lite info inför Jul m.m.
2022-11-30 14:34

Hej Fotbollsföräldrar!

 

Första advent är avklarad och december brukar gå av bara farten så snart är det dags att fira jul.

 

Vi vill informera om uppehåll i fotbollsträningen under den kommande högtiden där de anläggningar som vi nyttjar, dvs Pilbäck och Kunksapsporten kommer vara julstängda 16 december till 8 januari. Vår sista träning för säsongen blir därmed onsdagen den 14 december men sen kör vi igång igen måndagen den 9 januari.

 

Och sedan har vi en säkerhetfråga avseende Pilbäck vi vill informera er om också. För våra barns skull, kör inte hela vägen ner till fotbollsplanen vid hämtning och lämning. För de barn som cyklar eller går blir det väldigt otryggt med mycket biltrafik på denna smala väg, framförallt nu när det är mörkt. Vändplatsen utanför ingången till Pilbäckshallen fungerar utmärkt att hämta och lämna på om man kommer med bil. Tack!

 

Mvh

Ledarna

Binglottos Julkalender
2022-11-07 11:55

Hej!

 

Nu är det snart Jul igen och det betyder att vi ska sälja Julkalendrar!

 

Det är obligatoriskt att samtliga spelare i laget säljer 2st kalendrar. Förtjänsten går till föreningen.

Väljer laget att sälja extra julkalendrar så går hela säljförtjänsten till lagkassan. (50kr/julkalender)

Julkalendern pris är 100kr per kalender.

 

Jag kommer skicka med lotterna efter träningen på onsdag. Se därför till att informera era barn om detta samt ev. skicka med något som de kan lägga lotterna i.

Utdelningen förutsätter också att ni har gjort betalning till mig innan. Ni swishar betalningen till mig på 0706404272, innan utdelningen på onsdag. Viktigt att ni märker detta med ert barns namn, för- och efternamn.

 

Swishar ni mer än 200 kr så får ni också fler lotter.

 

Jag kommer inom kort även återkomma med information gällande Bingolotter till uppesittarkvällen.

 

Med vänlig hälsning

Viktor, Kassör F12/13

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 25/03 13:23 
Hem, 06/03 19:00 
Hem, 26/01 09:59 
 
Våra sponsorer