Samling:12:00
IFK Klagshamn - BK Flagg, 1-0 (1-0)
2022-10-05 21:50
IFK Klagshamn, 2022 - klara för avancemang!

Sista finalen spelad – IFK Klagshamn är klar för division 3, säsongen 2023! Söndagens match skulle bli tredje gången gillt efter att man har varit nära att gå upp både efter säsongen 2020 och 2021.men vi tar det från början – förutsättningarna var klara, en vinst och man skulle gå upp, oavsett resultat i andra matcher. BK Flagg stod för motståndet, och det var kanske ödets ironi att det var just Backalaget från Kirseberg som igen skulle stå som motståndare i sista matchen för säsongen. Nåväl, yttre förutsättningar var OK, dock med var det an ganska frisk vinds som svepte över Pilbäcks IP. Matchen igång, och det dröjde inte många minuter innan Oskar Melldén fick ett bra läge. IFK tog direkt tag i taktpinnen och dikterade det hela ute på plan. Bortalaget, ganska naturligt, med ett lägre utgångsläge och fokus på kontringar. Den tidigare nämna vinden, tillsammans med kanske en ovana vid konstgräset gjorde att den sista passningen från IFK Klagshamns sida ofta hamnade en smula fel. Dock, I matchens 35e minut så skulle, vad som skulle bli, det avgörande målet sättas. Gustav Nordström driver upp ett anfall, väggspelar med Henke, får tillbaka bollen och på halvvolley trycker in 1-0 i bortre till hemmalaget. Vilt jubel bland IFK-are, både spelare, ledare och publik! Pausvila och det är en fokuserad och samlad grupp som tar ett snack i IFKs omklädningsrum. Fullt fokus på uppgiften, bara 45 kvar. Andra halvlek igång, och fortsatt dominans av IFK. Enda läget för bortalaget skulle komma på nick, efter en dryg kvart av andra, dock rakt på Marko i hemmakassen. En 1-0 ledning är alltid bräcklig, samtidigt kändes det som om IFK hade full koll på händelserna. Den förslösande slutsignalen skulle komma, och IFK tog den vinst man behövde. Definitivt inte någon av IFKs bättre matcher denna säsongen, men absolut den skönaste segern. Avancemang klart! Stort tack till alla supportrar som stöttat oss under hela säsongen och inte minst i matchen mot BK Flagg! Söndagens IFK målskytt: Gustav Nordström.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Avancemang till division tre är nu klart! En klassisk sportfråga – hur känns det?

- Det var oerhört skönt att gå upp i morse. Vi har kämpat för detta i tre år och nu lyckades vi nå målet.

Men vi tar det från början – hur kändes första halvlek mot BK Flagg?

- Märktes att det stod mycket på spel. Lite ängsligt men tycker ändå att vi har koll på händelserna. Skapar en del och gör ett väldigt fint mål.

IFK lyckas bärga en trea och vinner matchen – fullt rättvist?

- Ja, det tycker jag. I andra halvlek fortsätter vi skapa mycket trots att vi inte spelar jättebra. Flagg har en halvchans i andra halvlek, annars så har vi koll på händelserna.

Vad är det som gör att IFK nu efter tre år i fyran tar steget upp i division tre nästa år?

- Att vi har jobbat med kontinuitet och långsiktighet under de åren jag varit där. Klubben har gett oss bra förutsättningar och killarna har gjort ett fantastiskt jobb under denna resan.

Några väldigt tidiga tankar om vad som IFK Klagshamn behöver skruva på för att vara med att konkurrera på nästa nivå?

- Vi behöver göra allting lite bättre. Det ska bli en härlig utmaning nästa år som vi ser fram emot väldigt mycket.

VI tackar BK Flagg för matchen och önskar dom lycka till nästa säsong. NU håller vi puas och kommert tillbaka med träningar, info och lite annat om några veckor.