Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFK Klagshamn
3 - 1
KSF Kosova
IFK Klagshamn3 - 1KSF Kosova

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 september, 13:00
Plats:Klagshamns IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142116
Samling:12:00
IFK Klagshamn - KSF Kosova, 3-1 (2-1)
2022-09-23 13:34
Våran kapten - Viktor Andersson!

Söndagens match mot KSF Kosova var en i raden av ”finaler” som IFK Klagshamn har kvar av säsongen. Varje match är mer eller mindre en ”måste-match” för att man ska nå sitt mål för säsongen. Bortalaget, å andra sidan, spelade för sin överlevnad, och för att undvika direktnedflyttning till division fem. IFK har dock haft erkänt svårt för laget från Rosengård, och det har varit jämna matcher lagen emellan, trots at det ofta skiljt en hel del poäng i tabellen. Nåväl, regnet hänge i luften vid avspark, och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt och skapade lägen framåt. Ett par hörnor skapades och det var på just en sådan som Jeppa skulle sätta pannan till och det stod 1-0 till IFK redan efter fem  minuter. Istället för att öka så slog IFK av på takten en smula och man började bjuda in Kosova i matchen. Det skulle även bli kvittering efter knappa halvtimmen spelad. Dock visade IFK fin moral och kom tillbaka snabbt i ledning då Nille behärskat kunde placera in 2-1 på fin djupledsboll från Johannes. Halvtid och man blev eniga om i hemmalaget att fortsätta jobba på och vara noggranna.  IFK kändes som det bättre laget för dagen och man vaskade fram bra lägen även efter paus, bland annat på hörna då Vigge nickade tätt över. Viktiga 3-1 skulle dock komma, fint kombinationsspel mellan Martin och Ogge resulterade i 3-1 till IFK och lugn i hemmalägret. Humöret på samtliga IFK-are skulle tyvärr få sig en rejäl törn med kvarten kvar. På fin genomskärare löpte sig Nille ren på Kosovas planhalva och i en duell med bortakeepern föll Nille till marken och alla väntade på århundradets klaraste frilägesutvisning på IP. Men nej, inte denna gången, inte idag heller, så kunde domaren ta rätt beslut. Huvuddomare Peco Milenovski ser det ingen annan ser, och väljer att varna Nichlas för filmning. Så inte bara snuvas IFK på en enklare resa de sista femton av matchen, utan Nille är med sitt gula kort, avstängd i nästa match. Dubbel bestraffning, och som vanligt går det inte att resonera med de som inte kan, vill eller har möjlighet att förstå. Tröttsamt är bara förnamnet. Nåväl, IFK spelar av matchen och vi inkasserar tre nya poäng. Därmed blir nästa match, borta mot FC Trelleborg på söndag, en riktig seriefinal med en direktplats till division tre i potten. Söndagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson, Nichlas Schön, Oskar Melldén.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

Hur var magkänslan innan match?

 

- Magkänslan var bra. Vi är inne i en bra period med väldigt bra prestationer.

 

 Vi gör 1-0 tidigt, men slår vi av lite på takten. Hur kan det komma sig?

 

- Att vi gör samma sak som i första mötet i våras.  Plus att Kosova är ett svårt och tufft lag att möta, och att dem borde ligga högre upp i tabellen än vad dem gör.

 

Hur gick snacket i halvtid?

 

- Att vi skulle löpa mer och vara noggrannare och inte bjuda på nånting, samtidigt som vi inte skulle stressa upp oss som vi tyvärr gjorde i våras.

 

 Vinst tillslut och tre nya poäng – nu är det seriefinal på söndag. Tankar på det?

 

- De tre poängen mot Kosova var nödvändiga och att det ska bli fantastiskt roligt på söndag. Finns inget bättre än att spela avgörande matcher på hösten!

 

Vem i IFK bör få lite extra beröm efter Kosova-matchen?

 

- Tycker Vigge gör ett grymt jobb if örsvaralinjen.

 

Vi tackar KSF Kosova för matchen och önskar dom lycka till resten av säsong, speciellt i sin nästa match mot Staffanstorp United FC. Nu blickar vi framåt mot seriefinalen mot FC Trelleborg, på söndag på Ymorvallen.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer