Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFK Klagshamn
3 - 0
Bunkeflo FF
IFK Klagshamn3 - 0Bunkeflo FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 september, 12:00
Plats:Klagshamns IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142104
Samling:11:00
IFK Klagshamn - Bunkeflo FF, 3-0 (1-0)
2022-09-08 08:45
Kapten Andersson satte det viktiga 1-0 målet mot BFF.

Tvåan i tabellen tog emot femman när IFK Klagshamn mötte Bunkeflo FF hemma på IP i lördags. Nära i tabellen, men många poäng som de facto skiljde lagen åt. Ett lag som slåss för serieseger, medans ett annat som jobbar för att undvika kval. Samtidigt, detta var en match som på förhand kändes tuff och oviss, precis som ett lokalderby ska göra. Men som sig bör, IFK ville verkligen visa vem som är storebror. Nåväl, matchen igång och det var inte många fingrar som lades emellan. Det smälldes på, det skavdes, det tacklades och känslor visades i de båda lägren. Hemmalaget hade absolut mest boll, skapade lägen och var det drivande laget. BFF valde att ligga lägre och satsa på kontring. Sakta men säkert så kändes det som om första målet skulle komma för IFK. Det skulle dock dröjde till precis innan halvlek. En resultatlös hörna letade sig ut till Nille som vackert svepte in andrabollen på Vigges panna – 1-0 till hemmalaget! Kapten Andersson var inte sen att hälla lite provoceringsbensin på derbyelden med en härlig målgest. Bra så. Halvlek och IFK fick ett bra samtal i paus, matchen var långt ifrån avgjord. Andra halvlek och BFF flyttade upp sina positioner en smula, men utan att egentligen skapa några heta målchanser. Mycket spel på mittplan, men samtidigt så är en uddamålslednings bräcklig. Glädjen var därför stor i hemmalagen när allas våran skyttekung Jesper Bengtsson kunde sätta 2-0 med dryga tio kvar. BFF var ett slaget lag, och en ny trea var på väg in på IFK-kontot. Innan domaren blåste av matchen så skulle Jeppa även göra sitt andra för dagen, och IFKs tredje. En stabilt genomförd match av IFK Klagshamn, tre nya friska poäng och ännu en nolla för Marko. Fyra matcher kvar, fyra finaler kvar! Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 2, Viktor Andersson.

Huvudtränare Pode svar på våra frågor.

 

Hur gick tankarna innan match?

 

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi hade det väldigt vårt mot BFF i våras och lyckades med nöd och näppe få med oss en poäng. Men vi var fast beslutna om att få revansch och skruvade på ett par saker sen vårt möte sist. 

 

En ganska jämn första halvlek, som avslutades med 1-0 till IFK – skönt att gå till paus med ledning?

 

- Jag tycker vi kontrollerar halvleken på ett bra sätt  Vi har tålamod och skapar mycket, så 1-0 precis innan paus var psykologiskt viktigt och fullt rättvist. 

 

Hur gick snacket i paus?

 

- Att vi skulle fortsätta med det vi gjorde bra i första halvlek och vara beredd på att Bunkeflo skulle flytta fram sina positioner, samt hur vi skulle hantera det. Tyvärr lyckas vi inte fullt ut med det de första 15, men sen hamnar vi rätt i positioner och kontrollerar matchen igen. 

 

Vad är det som gör att vi tillslut vinner relativt enkelt med tre bollar?

 

- Enkelt vet jag inte, står 1-0 rätt länge, men vi är oerhört stabila defensivt och tillslut så kommer tillfällena där vi kan avgöra matchen. 

 

Vem eller vilka i IFK bör få ett extra plus och beröm?

 

- Ska jag välja ut en så blir det Simon men vi har väldigt många som spelar på en hög nivå nu, både individuellt och kollektivt. Vår backlinje är oerhört bra och våra offensiva poängmaskiner är ett ständigt hot för våra motståndare. 

 

Vi tackar Bunkeflo FF för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nsäat match borta mot Husie på lördag 10/9, kl 13.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer