Samling:12:00
IFK Klagshamn - Södra Sandby IF, 6-1 (3-0)
2022-08-26 21:19
Oskar Melldén kramas om efter ett av sina fyra mål.

Söndagen bjöd på perfekta förhållanden för fotboll på Klagshamns IP, där hemmalaget tog emot Södra Sandy IF. Två lag med lite olika säsonger, som skulle göra upp om tre poäng. Våra gulblåa hjältar ville inget hellre än att komma tillbaka efter den tunga förlusten sist mott Staffanstorp, samtidigt var det ett bra SSIF som skulle mötas. Matchen igång och det var en rivstart från IFK Klagshamn som levererades. Matchklockan hade knappt masat sig förbi fyra minuter innan det skulle ringe bakom SSIFs målvakt. En perfekt löpning av Jonathan Reuben och en lika perfekt boll av Nichlas Schön – 1-0 var ett faktum. En strålande start för IFK! Det var stort bollinnehav och dominans för IFK Klagshamn, och det var ganska tydligt att hemmalaget var på tårna. Två noll skulle komma på nick från Oskar Melldén, och Ogge skulle även hänga in trean på nick. Halvtid, och IFK hade denna matchen som i en liten ask. Samtidigt, ingen anledning och slappna av och släppa in SSIF i matchen. Sagt och gjort, det gick inte mer än ett par minuter av andra halvlek innan den notoriske målskytten Jesper Bengtsson snyggt skulle knoppa in fyran. Södra Sandby var ett slaget lag, och det var nu bara en transportsträcka mot tre poäng. IFK var det bättre laget på samtliga positioner och aktioner. Mannen för dagen, Ogge, var dock inte nöjd, då han satte sitt tredje och fjärde mål för dagen. Den enda smolk i glädjebägaren var att Marko inte fick hålla sin nolla, efter att domaren för dagen av någon outgrundlig anledning hittade en straff med dryga kvarten kvar. Trots chansning åt rätt håll, så kunde SSIF reducera. Dock, 6-1 och en total dominans över nittio minuter.  Ogge som fyramålsskytt, och Nille ska även han lyftas fram med fyra assist – stabilt! Nu ser vi fram emot toppmatchen mot FC Bellevue på lördag! Söndagens IFK-målskyttar: Oskar Melldén, Jonathan Reuben, Jesper Bengtsson.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Skönt att studsa tillbaka med vinst efter förlusten mot Staffanstorp, eller hur?

- Fantastiskt skönt. Och att vi presterar så bra fotboll som vi gör under 90 min är extra härligt.

3-0 i halvtid och matchen kändes avgjord – vad är du mest nöjd med efter först 45?

- Avgjord kändes den inte men vi var nöjda med prestationen i första halvlek. Vi värderar bra. Bra kombinationer och vi är aggressiva över hela banan.

Hur gick snacket i halvtid?

- Att vi inte skulle slå av på takten utan fortsätta med allt som vi gjort bra.

Marko fick inte hålla nollan efter straffmål som kan diskuteras. Tankar på det?

- Väljer att inte kommentera den situationen….

Ogge med fyra baljor och självklar ska han hyllas. Någon mer IFK-are som höjde sig?

- Nichlas med fyra assist bör också nämnas. Men utöver det så tycker jag alla förtjänar att hyllas. Alla sex målen är fantastiskt fina!

Vi tackar Södra Sandby IF för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nästa match, lördagen den 29e borta mot FC Bellevue, avspark kl. 14. Ses där!