Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFK Klagshamn
5 - 1
FC Trelleborg
IFK Klagshamn5 - 1FC Trelleborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 juni, 13:00
Plats:Pilbäcks IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130142056
Samling:12:00
IFK Klagshamn - FC Trelleborg, 5-1 (5-1)
2022-06-07 13:17
Jesper "Mr. Hattrick" Bengtsson firar ett av sina mål mot FCT.

IFK Klagshamn studsar tillbaka, och det med besked! FC Trelleborg gästade Pilbäcks IP i lördags, obesegrade under säsongen, med nio raka vinster i bagaget. Självförtroende på topp, och det skulle gås för tionde raka. Men våra gulblåa hjältar från Klagshamn ville annorlunda, och serieledarna fick åka hem med en svidande förslut med klara 5-1. Men vi tar det från början – IFK rivstartade med att göra 1-0, snyggt ”in nickat” (var det via axeln?) från Viktor Andersson, på vackert slagen frispark från Nille. Precis den starten vi ville ha, och IFK gick från en lite lagom lugn uppvärmning till fullt påkopplade. IFK var verkligen på hugget, och man fortsatte att jaga på och vara aggressiva vid rätt tillfälle. Knappa kvarten spelad, och Martin Flou gör en soloräd, förbi ett par FCT spelare och får på något sätt in bollen precis så det räcker över mållinjen. FC Trelleborg var skärrade och det var tydligt att IFK fått matchen precis dit man ville. Ett kompakt hemmalag låg rätt i positionerna, värderade situationer precis som man skulle, och det gjordes ett hästjobb på samtliga positioner. Halvtimmen spelad, och Jesper Bengtsson skulle ”göra entré” i matchen. Jeppa trycker in 3-0 och 4-0 med bara några minuters mellanrum. FCT hinner göra reducering på fint anfall, men Jesper Bengtsson är inte klar. På smart inspel av Nille igen, nickar Jeppa snyggt in sitt tredje mål för dagen, och 5-1 till IFK. Halvtid, och matchen känns avgjord, men det är inte läge att slå av på takten. IFK fortsätter andra halvlek precis som första, äckligt disciplinerat, och kryddar det hela med ett par chanser framåt där både Jeppa och Flou hade klara möjligheter att öka på målskörden. Det hela slutar 5-1, och IFK kan se tillbaka på en av sina bästa insatser för säsongen. Stor eloge till samtliga, från Marko i målet, hela backlinjen samt mittfält, hela vägen upp till Bengtsson och Schön. Dessutom luftas samtliga på bänken och bidrar alla med energi och kraft. Vi är självklart nöjda med insatsen, men det är inte läge för hybris. Ny match på lördag mot ett BK Flagg som sist vi möttes effektivt grusade IFKs chanser till avancemang i fjorårets sista match. Dags att ta på blåstället igen och kämpa för nya poäng. Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 3, Viktor Andersson, Martin Flou.

Huvudtränare Pode svara på våra frågor.

 

Vad är dina tankar såhär några dagar efter matchen mot FCT?

 

- Att det var en väldigt bra insats och att vi är ruskigt bra.

  

1-0 till IFK efter bara tre minuter, vi kunde inte fått en bättre start, eller hur?

 

- Nej, verkligen inte. Framförallt när vi visste hur FCT ville spela så blev det en perfekt matchbild för oss.

 

Vi leder med 5-1 i paus, vad är det som gör att vi får sådan utdelning?

 

- Vi är otroligt effektiva. Vi sätter upp rätt spelare, i rätt situation.  Och Jeppa verkligen het.

 

 Vad tar vi med oss från matchen, förutom de tre tunga poängen?

 

 - Inställningen, kollektivet, effektiviteten.

 

Jeppa är ”man of the match”, men vem eller vilka bör plussas extra för efter sin prestation mot FCT?

 

- Egentligen alla. Viljan att våga spela vårt spel  Försvarsarbetet över hela banan. Vår backlinje som har ständig koll på deras djupledslöpningar över 90 minuter. Nichlas med fyra assist. Råstedt, Gustav och Martin som inte förlorar en andraboll. Våra wing backs som stänger kanterna fullständigt. De som kommer in, och bara fortsätter det som de andra påbörjat.

 

Vi tackar FC Trelleborg för matchen och önskar lycka till resten av säsongen. Nästa match, borta mot BK Flak på Dalhem, lördagen den 11e juni kl. 13.

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer