IFK Klagshamn3 - 0Staffanstorp United FC

Samling:18:00
IFK Klagshamn - Staffanstorp United FC, 3-0 (1-0)
2022-05-02 14:15
Jesper Bengtsson hade lyckad kväll med två mål mot SUFC.

Tidig seriefinal i division fyra Skåne sydvästra mellan IFK Klagshamn och Staffanstorp United FC var som stod på schemat för fredagskvällen. Två lag med självförtroende, som båda startat säsongen med tre raka vinster – frågan var nu, vem skulle försatta i vinnarspåret, och vem skulle möjligtvis inkassera sin första förlust? På förhand, en riktigt tuff match för våra gulblåa hjältar, men efter nittio minuter spelade så var det inget snack om saken. Men vi tar det från början, knappt hade klockan tickat fram tre minuter innan Oskar Melldén var framme och tvingade bortakeepern till en avancerad räddning. Och med kvarten spelad hade Jesper Bengtsson haft två bra chanser; en stolpens utsida och ett kanonskott i ribbans underkant. Stark inledning av IFK med andra ord! Samtidigt, SUFC hade mest boll, dock utan att skapa några direkta farligheter. Det skulle dröja till precis innan paus innan ”dödläget” bröts – fint kombinationsspel på högerkanten och inspel till Simon Thoresson som på ett tillslag tryckte in 1-0 till hemmalaget. Pausvila med mersmak till IFK. Andra halvlek följde i mångt och mycket samma melodi som första, SUFC med mer boll och IFK med de bästa anfallen och hetaste chanserna. Och detta skulle fälla avgörande - det viktiga två noll målet kom i matchminut 59, på fin framspelning av Ogge, och det var bara för Jeppa att raka in i bortakassen. Matchen kändes mer och mer avgjord. En mystisk ”skada” på Staffanstorps målvakt med dryga tjugofem minuter kvar, och mirakelbehandling av SUFCs medicinska team kunde även noteras. Bortalaget utnyttjade detta ”spontana tillfälle” med taktikgenomgång. Hjälpte detta bortalaget? Skulle matchen nu vänta till SUFCs fördel? Självklart inte – Jeppa Bengtsson dundrade in trean i från dryga tjugo meter och Staffanstorp var ett slaget lag. Sammanfattningsvis, en riktigt skön trea där vi gör en gedigen insats över hela plan. Vi släpper egentligen inte till en enda riktig målchans på hela matchen, och skapar mycket framåt. Fyra matcher, fyra raka vinster – full fart framåt! Kvällens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 2, Simon Thoresson.

Målvakstränare Muncken svarar på våra frågor.

Tidig seriefinal mot ett starkt SUFC, tankar innan match och på uppvärmningen?

Kändes ”okej” – hade gärna sett lite mer tändning hos grabbarna på uppvärmningen, men när väl domaren blåste igång så var det inget snack om att alla var 100% påkopplade.

SFUC med lite mer boll, och IFK lite mer på kontring – medvetet val?

Inte direkt. Vi vet att Staffanstorp är ett bollskickligt lag och kommer att ha mycket boll. Självklart vill vi äga boll, men vi var samtidigt ganska bekväma med att styra SUFC spel dit vi ville för att sedan ställa om.

Psykologiskt 1-0 precis innan paus, hut var känslan inför andra halvlek?

Kändes bra. Vi hade ett bra snack i halvtid kring en del små justeringar på vår sida. Vi visste också att chanser skulle uppstå för vår del framåt, och då gäller det att sätta dom.

Fyra raka segrar, sexton gjorda mål och noll insläppta – det ser bra ut?

Absolut. Och matchen mot Staffanstorp är verkligen ytterligare ett steg framåt då vi gör en genomgående bra insats på alla positioner. Då vi i tidigare matcher haft någon dipp eller slarvat i vissa moment, så var fredagens match en riktigt väl genomför prestation. Men säsongen är lång och det är fullt fokus på nästa uppgift.

Vem får extra beröm efter matchen mot Staffanstorp?

Behöver ju inte påpeka det uppenbara, men Jeppa gör två mål och ska självklart lyftas fram. Samtidigt vill jag nämna Tobias Olsson som gör sin första start för säsongen på vårt innermittfält. Tobbe gör en solid insats där han hela tiden ligger rätt och täcker ytor, smäller på när det behövs, och var otroligt nyttig för oss.

Vi tackar Staffanstorp United FC för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, Södra Sanby IF på bortaplan, lördagen den 7e maj, kl 15.