Samling:12:00
IFK Klagshamn - Lilla Torg FF, 0-1 (0-1)
2021-11-18 15:48
Sebastian Lundin i matchen mot LTFF.

Andra förlusten i rad, och fjärde nederlaget totalt - IFK Klagshamn förlorade toppmatchen Lilla Torg FF i lördags med 0-1. Återigen var det ett hemmalag som mötte upp utan tempo och någon större vilja, i alla fall under första halvlek. Gästerna från Mariedal kontrollerade händelserna, pressade högt, och gav inte hemmalaget många chanser att få igång sitt spel. Precis som föra helgen var det ett psykologiskt viktigt mål, strax innan halvtid som skulle visa sig avgörande. Trots bra snack i halvtid i hemmalägret, och en uppryckning i andra, var våra hjältar från Klagshamn inte riktigt nära. Den sista skärpan var inte på plats, helt enkelt. Med dessa blytunga poäng för Lilla Torg, så tajtas racet till ordentligt i kampen om avancemang till division tre. Samtidigt, IFK Klagshamn har allt i egna händer inför avgörandet på lördag mot BK Flagg.

Assisterande tränare David svara på våra frågor.

Andra raka förlusten – bara två förluster på hela säsongen fram till nu – vad är analysen?

- Två tuffa matcher på rad, samtidigt som vi inte riktigt kommit upp i nivå. Sådant som händer så behöver inte överanalyseras.

Underläge i paus, och riktigt svag insats från IFK, vad var det som saknades första fyrtiofem?

- Vi saknade tempo. Spelade mer för oss själva och lät inte bollen gå. Går väl inte komma ifrån att det fanns lite nerver i laget.

Uppryckning i andra, men ändå inget mål – tankar på det?

- Att vi gör de målen på lördag istället.

Någon som vi kan lyfta fram efter matchen mot IFK som en av de bättre?

- Anton Jongmans gjorde sin första seniorstart och var briljant. Otroligt roligt att se honom spela fotboll med sitt tempo och sin styrka.

Nu behövs seger mot BK Flagg nästa helg – vad ska det till för att bärga tre poäng?

- Att vi släpper på handbromsen och lyfter blicken uppåt. Jag har fullt förtroende för detta gänget, så är helt lugn i att vi löser detta.

VI tackar Lilla Torg FF för matchen. Nästa match, BK Flagg på konstgräset i Kirseberg, lördagen den 20e november, kl 13.