Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Tränarpresentation - David Westerling
2021-11-05 11:52
David Westerling

På allmän begäran (läs: Davids begäran) är det högt tid att vi nu ger er vår första tränarpresentation. Med tre matcher kvar av säsongen 2021, är valet självklart - vi lyfter fram mannen som är IFK Klagshamn hela dagen, David Westerling. Med stor passion, och en förkärlek till Djurgårdens IF, kaostifo och Select-bollar, axlar David rollen som assisterande tränare i IFK Herrs ”stab”. Mannen med södra Sveriges tätaste skägg, är tränaren som ”inte tänker hålla helg utan tre poäng”. Nu kör vi!

Vad är dina tankar såhär långt kring säsongen 2021 för IFK Herr som lag, och för klubben i stort?

 

- Det har hänt mycket i IFK Klagshamns 100-åriga historia och jag har bara varit en del av denna föreningen i futtiga 6-7år. Men under dessa år så har jag fått vara en del av en resa med både herrlaget och föreningen som tagit oss från en mindre trevlig plats till att vara där vi är idag. Det är fortfarande en lång resa kvar att göra men vi är verkligen på rätt spår med oroligt mycket. IFK är en stolt förening och det syns äntligen igen. 

 

Berätta lite om dig själv och vad du gör när du inte tränar IFK Herr?

 

- Jag är IFK Klagshamn på heltid. Jag sitter på de extremt tveksamma stolarna tränare i seniorlag och sportchef i föreningen, så det hinns inte med så mycket mer än Klagshamn och familjen. Men det passar mig bra då fotbollen och familjen är det ända jag behöver.

 

Martins "motläggsförmåga", Jeppas "flabb" eller Nichlas vänsterfot - vilken av dessa "förmågor" rankar du som viktigast för IFK Herr?

 

- Att lyfta fram en persons egenskaper som viktigare än någon annans i ett lag vore ju riktigt dumt av en tränare, så den lätta går jag inte på. Vi når de framgångar som vi gjort genom att vi har alla dessa egenskaper plus många fler i laget och tillsammans blir det såhär bra.

 

Vilken eller vilka spelare i truppen spelare har imponerat mest på dig så här långt under säsongen och varför?

 

Det som imponerat mest på mig är inte en individ utan kollektivet. Jag har varit i en hel del lag i mitt liv men sällan varit med om ett gäng med så olika personligheter som ändå trivs så bra ihop. Gruppen har verkligen skapat en miljö som gör att alla är välkomna som de är och det behövs inte att ta på sig en roll av något man inte är. Det imponerar på mig.

 

Tre matcher kvar - vilken placering har IFK efter omgång 22? Motivera!

 

Vi är seriens absolut bästa lag så det finns inget annat än att vi ska ha förstaplatsen när vi summerar säsongen.

 

Vi tackar David för intervjun!

 

#forzaklagshamn


Nyhetsarkiv
Äntligen!2021-05-30 20:38
 
Våra sponsorer