Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Limhamns FF
2 - 3
IFK Klagshamn
Limhamns FF2 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 augusti, 19:00
Plats:Limhamns IP, plan 1, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130142101
Samling:18:00
Limhamns FF - IFK Klagshamn, 2-3 (0-1)
2021-08-30 10:04
Martin Flou är steget före i matchen mot LFF.

Elljus, duggregn och en försmak av hösten var de yttre förutsättningarna på Limhamns IP under fredagskvällen då IFK Klagshamn gjorde den korta trippen norrut för att ställas mot Limhamns FF. En match som huvudtränare Pode på förhand hade flaggat för att vara tuffare än vad man från tabellperspektiv kunde förana. Och visst fick han rätt.  Våra gulblåa hjältar, i alla fall under den första halvleken, uppvisade en pigg anfallsfotboll, med fina kombinationer, speciellt på sin högerkant där Erik Persson firade stora triumfer. Och man gick till halvtidsvila med en 0-1 ledning, efter mål av Jesper Bengtsson. Men ett krigande hemmalag gav aldrig upp, och skapade verkligen nerv i matchen, med sin 2-3 reducering i matchminut 86. Onödigt spännande kan man tycka, då IFK många gånger levererade fint spel fram till den avgörande passningen. Oskärpa eller skylla på balkongmattan som numera är Limhamns IP? Antagligen både och. Nåväl, #trepunti med hem till Klagshamn och vi blickar framåt mot nästa helg! Kvällen IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson, Erik Persson, Kacper Robaszynski.

Huvudtränare Pode svara på våra frågor.

 

Tre poäng med hem till Klagshamn – en smula frustrerad över prestationen, eller lättad över vinsten?

 

- Både och. Ett derby är ett derby och vi visste att det skulle bli tufft på förhand och Limhamn är betydligt bättre än tabellen visar. Är väldigt glad över tre poäng och vissa bitar i spelet. Nu blickar vi framåt mot nästa match mot Vellinge FF.  

 

Nu i efterhand, vad är dina tankar efter den första halvlek vi presterar?

 

- Tycker vi visar upp ett bra tålamod och har många bra kombinationer. Borde kanske gjort ett eller två mål till i första halvlek. 

Lite onödigt spännande i slutet då LFF var endast en slumpboll ifrån kvittering. Oskärpa från IFK, eller vad är analysen av andra halvlek?

 

Limhamn flyttade upp sina positioner och vi slappnade av lite väl tidigt och trodde det skulle lösa sig ändå. Limhamn är tunga när dom får lyfta in bollar och får fasta situationer med sig. 

Eliot Bankhead, 17 år, gör sin seniordebut i seriesammanhang i IFK målet – tankar på det?

 

- Gör en väldigt bra debut. Ett par bra räddningar och var hur lugn som helst. Men det var inte förvånande, Elliot är väldigt duktig. 

 

Någon annan i IFK lägret vars presentation i fredags bör lyftas fram?

 

- Eriks insats var väldigt bra och han gör även det viktiga 2-1 målet. Sen måste jag lyfta fram Viktor Råstedts arbetsinsats på mitten. Otroligt imponerande. 

 

Vi tackar Limhamns FF för matchen och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Nästa match är hemma mot Vellinge FF, 4e september kl. 12 på hemma på IP.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn #trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer