Samling:12:00
Veberöds AIF - IFK Klagshamn, 1-3 (0-1)
2023-05-05 08:46
Viktor Råstedt och Herman Brånén Eriksson - två av matchens bästa spelare.

Veberöd borta - på pappret en tuff match mot ett förmodat topplag. Ett VAIF som precis som våra Gulblåa hjältar nykomlingar i serien, men sex inspelade poäng på säsongens tre första matcher. Som tidigare nämnt, frågan var - vem skulle ”haka på” i toppen, och vem skulle stå kvar och stampa? Då klassiska Rommelevallens gräsmatta inte var i det skick som behövdes för match, så Svalebos konstgräsmatta var det alternativ som erbjöds. I mångt och mycket en bra alternativ, med solsken, ljumma vårtemperaturer och en bra inramning. Matchen igång, och vi hade knappt satt oss tillrätta innan Sivan satte ett sträckt volley i VAIF-målvaktens vänstra stolpe. Vilken drömstart det hade varit! Istället, det var hemmalaget som hade mer boll och skapade en del kombinationer på sin högersida. Man hade även en boll i mål efter dryga fem minuter, men offsiden var klar och mål bortdömt. Mot mitten av första halvlek började IFK ta över en smula, med fina kontringar som vapen. I matchens 21a minut skulle man också ta ledningen. Hörna från höger, en VAIF-målvakt som missbedömer bollbanan och på bortre sätts 0-1 och ledning IFK. Jeppa Bengtsson, påpassligt och förvånansvärt ”gymnastiskt”, noteras för sitt första mål för säsongen. VAIF är dock inte ofarliga och skapar en del lägen under första halvlek, bland annat har man en i stolpen, och Marko får även göra någon räddning. Halvlek och IFK blev eniga om att krympa ytorna för VAIF, och lägga pressen en smula lägre. Andra halvlek igång och återigen VAIF med mer boll, och IFK med kontringar. Efter dryga tio i halvlek två, och frispark till IFK. Nille sveper in bollen i offensivt straffområde, en smula flipper, och bollen dimper ner hos Simon Thoresson enkelt bredsidar in 0-2. Skitmål? Inte om du frågar Simon. Glädje hos bortalaget? Absolut! Och det skulle bli bättre. Några minuter senare efter inkast in i boxen, VAIF-försvarare försöker rensa, men istället sopar man till Sivan och straffen är solklar. Nichlas Schön stegar fram, är säkerheten själv, och vi har 0-3. Är matchen avgjord – nja, VAIF trummar på och det känns inte helt klart. Reduceringen skulle komma, på vacker frispark med fem minuter kvar, Riktigt spännande blev det dock aldrig, och domaren för dagen blåser av. En riktigt härlig seger, och TUNGA tre punti packas in för transport hem till Klagshamn. Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson, Simon Thoresson, Nichlas Schön.

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

En på förhand tuff bortamatch, tankar på det?

- Vi visste att Veberöd var ett bollskickligt lag med spetskvalité på ett par positioner. Vi visste också att vi var tvungna att verkligen ha koll på detta och utnyttja våra styrkor för att kunna ta oss ann denna match på bästa sätt.

Första halvlek, och ledning – bra så, eller?

- I mångt och mycket en bra halvlek. VAIF med mer boll, men vi låg rätt i positionerna och de skapade inte mer en någon målchans och ett par halvchanser. Efter en lite sämre inledning tycke jag att vi kom in i matchen efter en kvart, och sedan var det helt OK.

Vad sades i paus?

- Att vi skulle fortsätta på inslagen väg och följa den matchplan vi hade blivit eniga om. Sänka utgångsläget i vår press en smula, men inget större.

Andra halvlek och ett par bollar framåt och ett bakåt – takar på det?

- Otroligt gött att trycka in 0-2 och sedan ”punktera” matchen med 0-3. Och två typer av mål som vi kanske inte gör så ofta i form av straffmål och ”skitmål”. Även om Simon antagligen inte håller med. Och VAIFs reducering är det bara att gratulera -  en riktigt bra frispark.

Vem eller vilka böra lyftas lite extra efter matchen mot VAIF?

- Jag tycker att Herman och Råstedt gör otroliga arbetsinsatser i lördags. Springer mycket, täcker ytor och gör ett hästjobb. Grymt att se!

VI tackar Veberöds AIF för en god match, och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, hemma mot IF Lödde, fredagen den 5 maj kl. 18.30