Samling:13:00
BK Höllviken - IFK Klagshamn, 0-1 (0-0)
2023-04-21 20:52
Årets premiärmålskytt - Sivan Alwa

I söndags bar det av söderut, match mot Höllvikens BK, som var andra omgångens uppgift för våra Gulblåa hjältar. Då vädrets makter under större delen av våren inte varit på något vidare humör, så var det konstgräs som gällde på Höllvikens IP. Ska dock sägas att planen var i riktigt bra skick, så inget att klaga på där. Nåväl, det var två lag i behov att ta poäng för att inte ge sig mer uppförsbacke än vad som redan var på plats efter var sin förlust i premiären. Hemmalaget verkar ha tappat några av sina lite äldre spelare, och mönstrade för dagen en ung trupp, dock med mycket kvalité. Bortalaget kom till start med en solid trupp, med en del förändringar i startelvan jämfört med matchen mot FC Trelleborg. Nåväl, matchen igång och det var två lag som matchade varandra ganska väl. Första tjugo, tjugofem, levererade IFK ett varierat anfallsspel där man via Henke på mitten kunde hota med ett par bra djupledsbollar, speciellt på IFKs högerkant. Lite halvchanser skapades, dock skulle det fattas det där lilla extra i sista tredjedel, ibland på grund av lite felbeslut, ibland lite oskärpa. Sista kvarten tog hemmalaget över, men utan att egentligen skapa några farligheter. Snack i halvtid, och en önskan från alla att försöka hålla ihop laget, samt att bättre värdera situationerna ute på plan. Andra halvlek och BK Höllviken hade mer boll, och längre anfall. IFK, låg en smula mer på kontring. Och det skulle vara på just en kontring som avgörande skulle komma. Lång boll på Nille som löpte på yta, avancerade, en passning i sidled till Sivan och 0-1 på resultattavlan! Jäkligt gött! Resten av halvleken bjöd inte på något direkt skönspel, och hemmalaget hotade egentligen bara en gång under matchen, då Marko fick glänsa lite och rädda snyggt, med kvarten kvar. Att en hemmaspelare skulle dra på sig ett andra gula med tio kvar, gjorde det hela bara lite lättare, och IFK kunde komfortabelt säkra sin första trea för året. Sammanfattnings, en OK dag på jobbet, men framför allt en viktig seger och en skjuts framåt av självförtroendet. Dagen IFK-målskytt, Sivan Awla.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Första segern för säsongen – lättad?

- Självklart var det skönt med en seger, och det ger oss lite arbetsro och självförtroende. Men skulle inte säga att jag är lättad.

Hur tycker du att vi agerade under första halvlek och gjorde bra?

- Första 25 min gör vi det bra. Vår press biter och vi har bra variation i vårt anfallsspel. Sen blir vi lite långa och våra anfall blir lite korta.

Vad blev vi eniga om att skruva på till andra halvlek och hur tycker du att grabbarna svarade på det?

- Att vi ska  Hitta vissa ytor lite mer och även bli mer kompakta i försvarsspelet. Vårt försvarsspel var väldigt bra hela matchen.

Vad tar vi med oss hem från Höllviken att förbättra till nästa match?

- Vår offensiv. Vi behöver ha ett större tålamod och ännu större variation i anfallsspelet.

Vem bör plussas lite extra för sin insats mot BK Höllviken?

- Det är verkligen vårt kollektiv. Vi står upp för varandra och krigar i 90 minuter.

Vi tackar BK Höllviken för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match hemma mot Borstahustens BK på lördag 22/4, kl 13.