Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFK Klagshamn
2 - 1
Lilla Torg FF
IFK Klagshamn2 - 1Lilla Torg FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 september, 13:00
Plats:Klagshamns IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000092103
Samling:12:00
IFK Klagshamn - Lilla Torg FF, 2-1 (2-0)
2023-09-17 10:51
Olle - Man of the Match mot Lilla Torg.

Klagshamnsdagen, sol och Malmöderby – det var upplagt för fest på Klagshamns IP i söndags. Lilla Torg FF, topplag i serien, var på besök för att hänga på Lödde IF i toppen av tabellen. IFK Klagshamn, å andra sida, behövde tre poäng för att inte behöva kika neråt i tabellen. Samtidigt så var de två lag som kom till match med vars två förluster i rad, och därmed var i stort behov av att bryta sin negativa trend. Nåväl, match igång och det var två lag som kände varandra väl som var en smula avvaktande i starten. Samtidigt, det var varmt och i princip vindstilla. Lilla Torg vaskade fram någon halvchans innan Sivan Awla gjorde sitt intåg i matchen. Ett noll skulle komma genom Sivan på fantastiskt förarbete av Ogge på sin högerkant som fullständigt ägde sönder Lilla Torgs vänsterback. Jäkligt skönt med ledning efter cirka tjugo minuters spel. Och det skulle inte dröja länge innan tvåan kom, igen var det Sivan som enkelt kunde rulla in bollen bakom en chanslös LT FF keeper. IFK trummade på och spelade fin fotboll, men ytterligare chans från Kelle, men över. En av IFKs bättre halvlekar för säsongen var över och laget gick till pausvila. Snack och med en bra halvlek i ryggen så var det inte mycket som behövdes skruvas på. Andra igång, och IFK kom i ett lite lägre utgångsläge, men fortsatte att skapa chanser. Ogge fortsatte att skapa kaoz och var endast en stolpträff ifrån att punktera matchen efter mönsteranfall. Och när spiken i kistan uteblev så skulle Lilla Torg jobba sig in i matchen igen. Olle gör bra räddningar, men med kvarten kvar fick LT FF straff och Olle kunde inte göra mycket åt saken, 2-1. Och nu började det bli lite nervöst i IFK lägret när LT FF trycket på. Dock skulle Olle i målet ha en riktigt bra dag, med både två och tre klassräddningar som höll IFK kvar i ledning. IFK lyckas rida ut stormen och kunde bärga blytunga tre poäng. Så jäkla gött! Söndagens IFK-målskytt: Sivan Awla, 2.

 

 

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

Två raka förluster innan matchen mot Lilla Torg, hur var känslan innan match?

 

- Lite orolig för formen och hur det sett ut på träningarna de senaste två veckor.  

 

Första halvlek och 2-0 till IFK – analys på det?

 

- Att vi gör en väldigt bra halvlek. Följer matchplanen och gör det vi pratat om. Märktes att vi ville visa oss från vår bästa sida på Klagshamnsdagen. 

 

Vad lyftes upp i halvlekssnacket?

 

- Att fortsätta och hålla huvudet kallt när LT FF börjar fokusera på fel saker. 

 

IFK ”förlorar” andra halvlek, men bärgar tre poäng – tankar på det?

 

- Att vi borde dödat matchen. Hade bra lägen att göra 3,4 och 5-0, men istället bjuder vi på en straff, och då blir det nervöst och ängsligt. 

 

Vem i IFK får lite extra beröm efter matchen mot LT FF?

 

- Sivan med sina två mål, Ogge som ägde sin kant, men mannen för dagen är utan tvekan Olle. Vilka räddningar i slutet!

 

Vi tackar Ifö Lilla Torg FF för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nästa match, söndagen den 17e september, kl. 13, då vi åker till Sölvesborg

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 7/10 13:00
Spelade matcher
Sön 1/10 14:00
2 - 1  
Lör 23/9 13:00
2 - 0  
Sön 17/9 13:00
3 - 1  
Sön 10/9 13:00
2 - 1  
Lör 2/9 13:00
0 - 2  
Lör 26/8 13:00
2 - 1  
 
 
Våra sponsorer