Samling:12:00
Lilla Torg FF - IFK Klagshamn, 3-3 (2-2)
2023-05-26 11:54
Oskar Melldén med två mål för dagen.

Mariedals IP var platsen i torsdags där våra Gulblåa hjältar skulle möte Lilla Torg FF. En plan som vi som sagt inte har mycket till övers, men en plan som tydligen likväl ”håller” för division tre spel. De yttre förutsättningarna var perfekta med sol och inte mycket vind att tala om. Lilla Torg har börjat serien bra, med endast en förlust i resultatraden, så det var ett topplag som skulle ta sig ann IFK Klagshamn. Så, tuff motstånd för IFK, som verkligen var i behov av poäng efter två raka förluster. Matchen igång, och det var ett aggressivt hemmalag som tog tag i matchen direkt. Med endast ett par minuter gångna så skulle det rassla till bakom Marko i IFKs mål. Värsta tänkbara start! Och det skulle bli värre – med dryga elva minuter på matchuret så utökade Lilla Torg sin ledning till 2-0. Verkligen uppförsbacke, och det var inte mycket som talade för IFK. Men, saker skulle ändra sig snabbt till Klagshamns favör. Enter – Firma Ogge & Sivan. På fyra minuter var det utjämnat efter fint samspel mellan våra två forwards för dagen – först Ogge, sedan Sivan. Resten av halvleken så skapades det chanser på båda håll. Det var i överkant ribba från LTFF, och det var i stolpen för IFK. Inte så konstigt med mycket målchanser stup i kvarten på Mariedals sjumann… förlåt, elvamannaplan. Vi gick till halvtidsvila med 2-2. Positivt snack i halvtid, där vi snackade igenom vad som behövdes justeras, men i mångt och mycket såg det bra ut. IFK skulle få en riktigt bra start på andra halvlek. Redan i matchminut 48, och igen var det Ogge som satte sitt andra mål för dagen. IFK hade vänt matchen och topplaget Lilla Torg FF var i gungning. IFK hade momentum, och det kunde blivit ännu bättre. Domaren för dagen (inklusive två AD), lyckades med konststycket att missa armbågen som sänkte Ogge vilket borde rendera i rött kort och en man mer. ”Prestationen”  från domarteamet helt otrolig, givet den lilla planen och inte ens ett gult kort delades ut. Skandal. IFK trummar på, men LTFF är ett mycket bra lag, och kvitteringen skulle komma med dryga 20 minuter kvar. IFK lyckades dock freda sitt mål, även om Lilla Torg låg på, och IFK var inte ofarliga i sina omställningar. Matchen slut, och 3-3 på tavlan. Med tanke på den start IFK fick, och att Lilla Torg nog är det bästa laget vi mött så här långt så är en poäng ett fall framåt. Torsdagens IFK-målskyttar: Oskar Melldén, Sivan Alwa.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Hur gick tankarna innan match att åka till Mariedal och möta ett starkt Lilla Torg?

- Att det skulle bli en härlig utmaning. Vi har alltid haft tuffa matcher mellan oss under åren. Det är speciellt att spela på Mariedal, planen bjuder verkligen in till kamp och Lilla torg har ett väldigt bra lag.

Riktigt tuff start med underläge med två mål efter elva minuter – vad hände egentligen där?

- Vi var inte riktigt påkopplade och konstigt nog kanske vi underskattade Torgets offensiva kvalitéer.

Vi kommer tillbaka och vi har 2-2 i paus – vad diskuterades i halvtid?

- Att vi behöver rätta till vissa delar. Bli mer noggranna. Fortsätta med vårt omställningsspel.

Vi får med oss en pinne med ett 3-3 resultat – en vunnen poäng eller två förlorade?

- Underläge 2-0 efter 11 min så är det starkt att få med sig en poäng borta mot ett av seriens bästa lag, samtidigt leder vi med 3-2 och tappar till 3-3 så lite blandade känslor.

Någon eller några som bör få beröm för sin insats mot Lilla Torg?

- Ogge och Sivans samarbete förtjänar att nämnas men även hela lagets moral. Starkt att vi reser oss från det tidiga underläget.

VI tackar Lilla Torg FF för en god match, och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, hemma mot Sölvesborgs GIF, fredagen den 26 maj kl. 19.