Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Linero IF
0 - 3
IFK Klagshamn
Linero IF0 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 juni, 19:00
Plats:Linero IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142072
Samling:18:00
Linero IF - IFK Klagshamn, 0-3 (0-3)
2022-06-21 21:26
Emil LInde - en av förgrundsfigurerna mot LIF.

Match på fredagskvällen när IFK Klagshamn gjorde resan till östra Lund för match mot Linero IF. Hemmalaget LIF har haft en formkurva som gått en smula upp och ner under säsongen, men man har bland annat pressat FC Trelleborg på sin hemmaplan, så vi visste att det skulle bli en tuff match. IFK kom till spel med en något decimerad trupp där inte minder än tre U19 spelare fick plats på bänken. Ett par justeringar fick göras i matchplanen, men detta skulle inte påverka våra gulblåa hjältar så värst mycket. Matchen igång och det var ett piggt hemmalag som pressade högt och hade en del boll. LIF vann andrabollar, men på det stora hela så skapade man inte en enda farlig chans. Istället vader det IFK Klagshamn som efter en dryg kvart, samtal men säkert, jobba det sig in i matchen och vann fler och fler dueller på mittplan. Med tålamod och kyla, var det IFK som skulle ta tag i matchen och i princip döda densamma på tio minuter. Emil Linde var mannen för dagen, då han satte både ett och två noll till bortalaget på dryga fem minuter. Och Emil var inte klar med sin poängproduktion för kvällen – med några minuter kvar av första spelade Linde fram till Oskar Melldén som enkelt satte trean. Halvtidsvila och IFK hade en bra snack om vad som funkat och vad som behövde justeras till andra. Halvlek nummer två blev ganska mycket en transportsträcka mot IFKs tredje raka vinst, och tre nya punti in på banken. Visst, Kappe, Nichlas och Oskar hade bra chanser till att sätta fyran, och Marko fick visa klass mot slutet av matchen med räddning på nick och nerplockning av ett par inlägg. Men det var aldrig någon tvekan. Nu laddar vi för sista matchen innan uppehåll då Kulladals FF gästar Pilbäck under onsdagskvällen. Ses där!

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

 

En del förändringar i trupp och startelva – något som påverkade?

 

- Inte direkt. Vi har en bred trupp, samt U19 lag, där alla kan gå in och göra jobbet. Det tog en liten stund i första att komma rätt i positionerna, men sedan var det inte direkt något snack om saken.

 

Första halvlek, vad är dina tankar om det?

 

- Som sagt, det tog en kvart innan vi kom rätt, med sedan stänger vi matchen på ca tio minuter med tre mål. Hade väl något läge till, men vi var nöjda med prestationen och jobbet vi gjorde under första 45.

 

Vad sades i halvtid?

 

- Att vi skulle fortsätta med samma hårda jobb och inte slappna av. Linero gav aldrig upp, så credd till dom.

 

Senaste tre matcherna – tre vinster och 13 – 2 i målskillnad. Det går bra nu?

 

- Vi är i bra slag, men vi tar en match i taget. Kulladal på onsdag är ny match, och de kommer kämpa 100%. Det är full fokus som gäller.

 

Vem bör plussas extra efter matchen mot LIF?

 

- Gör man två mål och en assist in en tremålsvinst så är svaret enkelt – Emil Linde! Jättefin prestation, jobbar hårt och pushar sina medspelare. Emil var matchens lirare för mig.

 

Vi tackar Linero IF för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nästa match, Kulldals FF på Pilbäck onsdagen den 22e kl. 19. Ses där!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer