Plats:Brovallen, Bunkeflostrand huvudarenan
Samling:18:00
Bunkeflo FF - IFK Klagshamn, 3-3 (2-0)
2022-05-19 14:35
Niclas Schön i aktion mot BFF.

Lokalderby, med allt vad det innebär, var det som gällde för IFK Klagshamn när man reste norrut till Bunkeflo för match mot FF på tisdagskvällen. Två lag med olika start på sin säsong, men som ofta i derbysammanhang, spelar minder roll då heder, stolthet och ”bragging rights” står på spel. IFK kom till match efter att ha gått på pumpen för första gången under säsongen 2022, efter förlusten mot FC Bellevue i lördags. Målsättningen var definitivt att snabbt komma tillbaka i vinnarspåret, och hänga på FC Trelleborg i toppen av serien. Men, oj så tuff matchen mot Bunkeflo skulle bli! Som förväntat var det IFK som tog tag i taktpinnen, och BFF som låg lägre och försvarade sig. Oskar Melldén hade två jättelägen i första, men bollen ville inte in. Istället var det hemmalaget som både en och två gånger kunde slå till och straffa våra gulblåa hjältar på sylvassa kontringar. Halvtidsvila och 2-0 till hemmalaget - verkligen uppförsbacke för IFK. Andra halvlek, och IFK lyfte upp sitt spel ytterligare. Reduceringen kom efter hörna, när en påpasslig Luka Jovovic kunde raka in bollen, och IFK var en smula på gång. Men BFF ville annorlunda och med endast några minuter kvar av ordinarie tid kunde man snyggt slå in 3-1. Men IFK skulle resa sig. Henrik Ahlberg knoppade snyggt in 3-2, och IFK låg ytterligare på för att nå kvittering. Och trots att domaren för dagen missade en med IFK ögon *solklar* straff då Johannes Wetterberg revs ner, skulle rättvisa skipas. Jonathan Reuben skickade in fint inlägg i matchminut 95 och med smartness hittade Nichlas Schön rätt med matchens sista spark – 3-3 var ett faktum! En poäng med hem från Brovallen kunde packas in i bilen. Besvikelsen var påtaglig i bortalaget med resultatet, men en vunnen poäng som denna kan vara guld värd när säsongen summeras i oktober. Nu blickar vi fram emot ny match mot Husie IF på fredag, hemma på IP. Kvällens IFK-målskyttar: Luka Jovovic, Henrik Ahlberg, Nichlas Schön.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

Machent mot BFF – en vunnen poäng eller två förlorade?

- Två förlorade poäng, utan tvekan.

2-0 till Bunkeflo efter första. Vad är det som gör att vi inte kommer upp i nivå?

- Tycker verkligen inte vi förtjänar att ligga under med 2-0 i paus. Vi blir hårt straffade i deras omställningar men övrigt så kontrollerar vi händelserna.

Hur gick snacket i halvtid?

- Att vi skulle vilja mer i andra halvlek och höja tempot ytterligare.

Vad är det som gör att vi ”vinner” andra halvlek?

- Att vi gör det vi pratar om i halvlek och sätter våra chanser.

Någon som vi ska plussa extra för efter matchen mot BFF?

- Tycker hela lagets moral och vilja att inte ge upp trots 3-1 målet med 7 min kvar.

Sen förtjänar Henkes frispark att lyftas fram.

Vi tackar Bunkeflo FF för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Vi ses på IP på fredag, match mot Husie IF, avspark kl. 19!