IFK KLAGSHAMN JUBILEUM 100 ÅR 1921-2021!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap

100-års-firande!!
2021-09-13 20:40
Några härliga bilder från firandet 4/9 2021

På hösten 1921 samlades tolv unga män och bildade Idrottsföreningen Kamraterna, d.v.s. IFK Klagshamn. En styrelse valdes (eftersom det var tvunget i en förening) och man började spela fotboll på ängarna söder om cementfabriken. Man reste mål, ritade linjer och köpte in en fotboll. Med detta startades IFK Klagshamns historia från då till där vi är idag. Nu 100 år senare spelar vi fortfarande fotboll i Klagshamn. Men inte bara det. Vi spelar bordtennis, innebandy, samlas på olika sätt kring idrotten och mycket mer.

 

Bara några år innan starten av föreningen så hade man drabbats av en pandemi där smittspridningen var hög i just Skåne. Det handlade då om spanska sjukan. Och om jag är rätt informerad var vi ur den pandemin 1919. Nu måste vi få våga säga att vi är på väg ur en pandemi igen, även om ingen kan veta säkert.

Så på samma sätt som man kickade igång klubben kort efter spanska sjukan, tar vi nu avstamp igen och är beredda att säga hejdå till denna pandemi så fort som bara är möjligt för att köra minst 100 år till. I denna avstamp vill klubben tillsammans med alla er skapa glädje både när vi idrottar och när vi upplever idrotten som publik. Klubben jobbar för att ni alla som har en relation till oss på något sätt ska känna stolthet. En stolthet över er själva och klubben.

Det är också viktigt att vi har en gemenskap som känns och alla känner att de får vara med. En gemenskap som gör att man kan gå ner på idrottsplatsen bara för att träffa andra och kanske kolla en fotbollsmatch eller bara köpa en grillad korv och snacka med folk.

 

Vi är en idrottsförening och mötesplats för alla!

 

Nyligen var det många som var med nere på idrottsplatsen i det fina vädret och firande klubbens första 100 år. Det blev verkligen en fest utifrån de förutsättningarna vi hade att spela med (Med tanke på covid)

Fint väder, grillar, musik, idrott både inne och ute. Exempelvis så var bordtennisen igång för fullt i hallen, det spelades innebandy, många hemmamatcher på fotbollsplanerna. Vi fick verkligen känna att vi närmade oss den mötesplats vi vill vara.

Vi från styrelsen tillsammans med Kansliet vill egentligen bara buga och tacka för att ni kom ner denna dag och firade våra 100 första år. Vi hoppas och tror att vi kan träffas mycket mer framöver nu när i alla fall vi har en förhoppning om att läget i världen ska bli mer normalt inom en snar framtid.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen & Kansliet

 

Klagshamnsloppet - en del av firandet!
2021-08-27 10:50
Klagshamnsloppet 12/9

Ni trodde väl inte att man firar 100 år på bara en dag.. ?

 

NEJDÅ!

 

Helgen därpå, den 12/9 kommer 3 stycken lopp gå av stapeln som en del av vårt 100års firande och de vill du inte missa!

 

Ni ser hålltiderna på bilden, ni anmäler er via länken & sen så börjar vi stretcha - och så kör vi!

 

Anmälningsformulär

IFK Klagshamn fyller 100 år!
2021-08-26 11:04
IFK Klagshamn firar 100 år

IFK Klagshamn firar 100 år och vi vill fira med er! 

 

Den 4 september slår vi upp portarna för vår första helg i vårt jubileumsfirande och då bjuds det på träningar från samtliga sektioner, matcher, aktiviteter och god mat.

 

Sitt inte och fundera, utan kom ner till oss och fira vår anrika förening! 

Innebandy för de allra yngsta!
2021-08-15 08:05

Välkomna till Innebandyskolan 2021/2022!

 

Uppstart 3 oktober 09.00-10.15 Klagshamns Nya sporthall

 

Innebandyskolan är i år för flickor och pojkar födda 2016 eller nybörjare i de yngre åldrarna.

 

Vi leker och har roligt med innebandy i centrum på barnens villkor. Som vanligt har vi tre tillfällen att prova på innan man bestämmer om man vill fortsätta.

 

Föranmälan och registrering görs på vår hemsida, www.ifkklagshamn.com

Startsidan "Bli medlem" -> Välj "Innebandyskolan 21/22" -> fyll i era uppgifter

 

Bra att veta

Barnen behöver ha med sig lämpliga träningskläder, vanliga gymnastikskor, vattenflaska, och ett gott humör!

Om ni inte har en innebandyklubba så finns det att låna.

 

Välkommen till IFK Klagshamn, en ideell verksamhet

IFK Klagshamns verksamhet vilar helt på ideella krafter. Föräldrar som har sina barn i klubben förväntas också hjälpa till. Kansliet och ledare med erfarenhet kommer att finnas för hjälp och stöttning i uppstarten. Därefter kommer det vara föräldragruppen som håller i laget. Man behöver inte ha någon erfarenhet av idrott sedan tidigare, utan all support som behövs, finns att få.

  

För mer information, kontakta oss på kansliet@ifkklagshamn.com

Pingisskolans uppstart!
2021-07-30 09:10
Bordtennis för barn & unga!
 
Det må vara semestertider nu och stranden lockar men vi vill blicka fram med er och söndagen den 29/8 slår vi upp portarna till vårt nyaste tillskott i bordtennissektionen.
 
De tre första träningstillfällena kommer ledare vara på plats och medan barnen tränar under det tredje tillfället kommer vi passa på att hålla ett kortare föräldramöte med siktet på att sätta en ny ledargrupp för träningstillfällena.
 
Träningstid: Söndagar 11.45-12.45 (med uppstart 29/8)
Målgrupp: Födda 2011-2014
Plats: Klagshamns Sporthall
Medtages: Glatt humör, inneskor, vattenflaska
 
 
Vi ses till hösten!
Save the date - IFK Klagshamn 100 år!
2021-07-12 14:32

Save the date: 4 september

 

IFK Klagshamn firar sitt 100 års jubiluem och därför vill vi bjuda in er spelare, ledare, föräldrar och medlemmar till denna folkfest på Sveriges vackraste IP. 

 

Under dagen så bjuds det på många seriespelsmatcher, grillning, försäljningar/loppis, musik, skottborg/hoppborg, sponsorer och samarbetspartners på plats med mera.


En kul dag för hela familjen!

 

Kom och fira med oss! 

 

 

Nyheter från vår verksamhet
 
Våra sponsorer