Samling:12:00
IF Lödde - IFK Klagshamn, 2-1 (0-1)
2023-09-02 07:12
Jonathan Reuben gjorde mål mot IF Lödde.

IFK Klagshamn reste till Tolvans IP och IF Lödde i lördags. Det var ett hemmalag som fortfarande var obesegrat, och med informationen att Lilla Torg åkt på stryk mot Veberöd under fredagskvällen, ett IF Lödde som skulle göra allt för att gå upp i serieledning. IFK Klagshamn, å andra sidan, såg fram emot möjligheten att få revansch från vårmötet, då Lödde avgick med seger hemma på IP. Löddeköpinge bjöd på fint sensommarväder med sol och friska vindar, samt en plan som var hyfsat OK. IFK kom till start ett par ändringar i startelvan sedan sist då både Oskar Melldén och Jesper Bengtsson sakandes. Nåväl, matchen igång och det var två lag som i straten av matchen låg rätt i positionerna och inte bjöd på värst mycket. IF Lödde med en smula mer bollinnehav, men utan att skapa de där riktigt heta målchanserna. Dock skulle det hetta till efter ca tjugo minuters spel, då IF Lödde var nära att ta ledningen, efter skott i stolpens insida. Istället var det ett bra kämpande IFK som kunde ta ledningen efter knappa halvtimmen spelad. Jonathan Reuben blev fri med hemmamålvakten och kyligt placerades 0-1 in till gästerna. Riktigt gött! Och ett läge som hemmalaget var ganska ovant att finna sig i, då man i en majoritet av sina matcher tagit ledning. IFK hade ganska bra kontroll över händelserna och gick till pausvila med ledning. Paussnack och fokus på att trumma vidare och inte släppa till fasta situationer. Andra halvlek igång och det var ett IF Lödde som tog över mer och mer, dock utan att få till det sista tredjedelen. IFK Klagshamn hade även omställningslägen, men oskärpa och slarv ställde till det. Så i matchens 69e minut så tappas fokus på en fats situation. En något trasslig sekvens , där Olle gör en riktigt bra räddning med boll i stolpen, så bedömer domaren straff vid vas som ser mer ut som en fifty-fifty situation. Olle går rätt, och har nävarna på bollen, men straffen är hård och går in i nättaket. Surt. Och det skulle bli värre – efter höra som slumpmässigt hittar fram till gulsvart så sitter 2-1 till hemmalaget. IFK har en riktigt bra chans med riskpark i ribban från Sivan, men det skulle inte bli IFKs dag. IF Lödde höll undan och kunde ta ytterligare tre poäng. Lördagens IFK målskytt: Jonathan Reuben.

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

En på förhand riktigt tuff, kanske säsongens svåraste, eller?

- Ja, antagligen. IF Lödde har gått som tåget och är ett starkt lag. Dock så hade vi en bra känsla innan match och kände att vi skulle kunna störa Lödde. Med taken på fredags resultat för Lilla Torg så var hemmalagets fokus kanske redan på nästa helg. Något vi ville utnyttja.

Ledning till IFK efter första – tankar på det?

- Vi gör en defensivt riktigt bra första halvlek, släpper bara till en målchans. Samtidigt lyckas vi trycka in ett mål efter bra prestation av Johnny.

Snacket i halvlek?

- Fortsätta som i första och försöka jobba på. Försöka ha lite längre anfall, samt ge varandra alternativ i uppbyggnadsfasen och sista tredjedelen.

Dina tankar på att en lite tuffare andra halvlek där vi tappar matchen?

- Lödde maler på och är tuffa. Oskärpa och otur ligger bakom både reducering och kvittering. Ett oavgjort resultat hade kanske varit mest rättvist, men självklart så finns det en grund till att Lödde är obesegrade i år.

Extra plus går till vem i IFK?

- Andrej löper otroligt mycket och fick dra ett tungt lass i lördags – en stark prestation av honom.

Vi tackar IF Lödde för matchen och önskar dom lycka till under resten av säsongen. Nästa match, Ifö Bromölla hemma (OBS! på Pilbäck) lördagen den 2e, kl 13.