Samling:18:00
IFK Klagshamn - LB07, 1-6 (1-3)
2023-06-16 16:04
Nichlas Schön med IFKs enda mål mot LB07

Ett historiskt derby mellan IFK Klagshamn och LB07 utspelade sig för en drygvecka sedan på IP. Två lag, som under de sexton år LB existerat, inte spelat mot varandra i seriesammanhang. Två lag på uppåtgående trend, rent föreningsmässigt. Det ytter förutsättningarna var inte att klaga på – sol, vacker matta och mycket publik. Precis så man vill att lokalderby ska vara. Matchen igång, och det skulle bli en mardrömsstart för de Gulblåa. Redan efter tre minuter så stod det 0-1 på tavlan, efter lite strul och hörnretur. Några minuter och det skulle ringa igen, 0-2 och rejäl uppförsbacke för hemmalaget. IFK jobbar sig dock in i matchen och skapar chanser. Efter en resultatlöshörna väljer dommaren att blåsa straff, då Oskar Melldén rivs ner i straffområdet. Lite kontakt och IFK har sin bäste period i matchen. Dock ingen glädje som blev långvarig, då innan paus sätter gästerna 1-3. Hemmalaget diskuterar i halvtid vad som behöver justeras, men framför allt, nu är det full fart och driva på för at se till att få poäng in på kontot. Men andra halvlek skulle bli allt annat en vändning för IFK. Dryga kvarten spelad och LB satte spiken i kistan med 1-4. Av bara farten så kom både 1-5 och 1-6. Ridå. En tung afton för IFK, och viktiga läropengar istället för poäng in på kontot. Dags att bryta ihop och komma igen. Kvällens IFK-målskytt: Nichlas Schön.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Riktigt lokalderby på Klagshamns IP – tidigare Bunkeflo FF, nu LB07. Tankar på det?

- Att det var fantastiskt bra förutsättningar med bra väder och mycket folk.

Mardrömsstart och tidigt baklängesmål, hur präglade det första halvlek?

- Tyvärr så är vi inte med i början men efter 2-0 mål så tycker jag att vi rycker upp oss och har en bra period där vi också får in en reducering. Sen slarvar vi i slutet av halvleken och åker på 3-1

Några förändringar i paus?

- Inga direkta förändringar utan pratade om att vi skulle släppa handbromsen och att vi har hämtat upp underlägen tidigare.

Tillslut förlust 1-6, största nederlaget på år och dag. Varför gick det som det gick?

- Tycker inte resultatet präglar matchen men LB är ett bra lag och de var bättre än oss, de får maximal utdelning på våra misstag och ger man skickliga spelare lillfingret så tar de hela handen vilket vi fick lära oss i torsdags.

Vad tar vi för lärdomar med oss från matchen mot LB07?

- Att vi måste vara påkopplade i alla detaljer i vårt spel. Tycker att vi lyfter oss rejält redan i måndags mot Ariana där vi gör en väldigt bra match så det bygger vi vidare på.

Vi tackar LB07 för en god match, och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, borta mot Eslövs BK, lördagen den 17 juni kl. 14.