Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

GIF Nike
0 - 3
IFK Klagshamn
GIF Nike0 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 juni, 14:00
Plats:Lomma IP A-plan, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000092049
Samling:13:00
GIF Nike - IFK Klagshamn, 0-3 (0-2)
2023-06-08 07:50
Filip Thomsen satte spiken i kistan mot Nike.

Lördagseftermiddag och match för IFK Klagshamn mot GIF Nike I Lomma var helgens begivenhet. Två lag som inte mötts i seriesammanhang på ett antal år,  men nu var det så äntligen dags. IFK med en del självförtroende skulle ta sig ann ett hemmalag som har haft en riktigt tung vår. Endast en seger på kontot, och annars del förluster gjorde att Nike parkerade på en nästjumboplats. Dock, vi visste att det fanns kvalitet på olika positioner i hemmalaget och att komma till IP och bara hämta hem tre poäng var det enklaste. För dagen var det också Lomma IPs tveksamma konstgräsplan som var spelplan, och det skulle bli varmt att spela. Nåväl, matchen igång och det dröjde inte många minuter innan Nille hittade rätt med ett distinkt avslut och ledning till IFK. En kanonstart! Dock så var det hemmalaget som började bäst och visade prov på lite småtrevligt spel på det snabba underlaget. Ett antal fasta situationer skulle göra att man satte andan i halsen, men nollan hölls intakt av Olle i målet. Dryga halvtimmen spelad och det var dags för Sivan att göra viktiga 0-2. Mer och mer kändes det som om IFK tog över matchen och hemmalagets ork började tryta. Halvtid och det enda fokuset var att köra på och fortsätta på den inslagna vägen. Knappa tio minuter in i andra och Filip satte spiken i Nike-kistan med 0-3 och denna matchen var avgjord. IFK ägde matchen totalt och skapade en handfull chanser till för att utöka ledningen, men det ville sig inte riktigt. Matchen spelas av och det är en solid trea som packas in i bagaget hem till Klagshamn. En OK dag på jobbet, varken mer eller mindre. Nu blickar vi fram emot derby och nästa hemmamatch mot LB07. Lördagens IFK-målskyttar: Nichlas Schön, Sivan Alwa, Filip Thomsen.

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

 

Lomma IP och match mot GIF – hur gick snacket innan match?

 

- Att det verkligen inte var läge för underskattning. Visst, Nike har haft det tufft under våren, men vi träningsspelade i vintras med 1-1 som resultat så vi visste att det skulle krävas hårt jobb för att få med oss poäng hem.

 

Tankar om första halvlek?

 

- Vi gör två fina mål, men hade lite svårt att bemästra underlaget. GIF Nike trillade lite småfin fotboll och det var nära på ett par fasta situationer. Med lite otur så hade det kunnat vara ett helt annat resultat i halvtid och en annan match.

 

Hur gick snacket i halvtid?

 

- Bara tugga på och inte släppa in Nike i matchen.

 

Andra halvlek – hur ser du på den?

 

- Att vi höjer oss något snäpp, medans Nike tacklar av. Vi punkterar matchen tidigt med 0-3, sedan är det bara att spela av matchen.

 

Vem bör få något extra plus efter GIF-matchen?

 

- Får väl vara lite tråkig och säga kollektivet – inte någon som höjer sig direkt över mängden.

 

Vi tackar GIF Nike för en god match, och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, hemma mot LB07, torsdagen den 8 juni kl. 19.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 7/10 13:00
Spelade matcher
Sön 1/10 14:00
2 - 1  
Lör 23/9 13:00
2 - 0  
Sön 17/9 13:00
3 - 1  
Sön 10/9 13:00
2 - 1  
Lör 2/9 13:00
0 - 2  
Lör 26/8 13:00
2 - 1  
 
 
Våra sponsorer