Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFÖ Bromölla IF
3 - 2
IFK Klagshamn
IFÖ Bromölla IF3 - 2IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 maj, 13:00
Plats:Strandängens IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000092036
Samling:12:00
IFÖ Bromölla - IFK Klagshamn, 3-2 (2-0)
2023-05-17 21:08
Marko stod för en bra insats mot Bromölla.

I lördags så var det tanken att våra Gulblåa hjältar skulle, med abonnerad buss, åka de dryga elva milen nordöst för att möta IFÖ Bromölla på idylliska Strandängens IP.  Ingen buss kom på avtalad tid, och därmed fick laget skrapa ihop de bilar som fanns till rådighet och samåka istället. Ingen bra start på dagen, men något som bara skulle hanteras. Var detta anledningen till den svaga första halvleken som IFK presterade? Oklart. Men låt oss inte gå händelserna i förväg. Matchen igång, Matchen igång och det var ett aggressivt och spelförande Ifö som tog tag i matchen. IFK låg lägre i positionerna och startade sin press en liten bit in på offensiv planhalva. Efter ett par resultatlösa hörnor skulle det dock ringa bakom Marko i IFK målet efter en annan fast situation, då IFK kunde trycka in 1-0 efter frispark. Passivt från IFK och ingen bra start. IFÖ skulle fortsätta med sina längre anfall, medans IFK låg på kontring, dock med endast några resultatlösa halvchanser som  resultat. Tilläggstid i första och det skulle bli värre – ännu en fast situation och ett IFK som inte gjorde jobbet när Bromölla kunde nicka in 2-0 med halvlekens sista aktion. Uppförsbacke och tungt jobb för att vända matchen var det som gällde i andra. Och vilken start de Gulblå fick på halvlek nummer två! Det hade inte gått mer än ett par minuter innan IFK fick straff. Nille stegar fram och sätter reduceringen. Av bara farten en omställning, snett-inåt-bakåt och Sivan trycker in 2-2! Glädje i bortalaget! Bara minuterna senare är Ogge och Jeppa i kombination och sånär ställs Jeppa fri, men det saknas en halvmeter.  Sen var det roliga slut. IFÖ Bromölla repar sig efter den svaga inledningen och jobbar sig in igen.  Med tjugo fem kvar av matchen trycker det in, efter en ganska enkel soloräd, in det avgörande 3-2. Ledningen känns aldrig riktigt hotad, och IFK får inte till någon slutforcering och matchen slutar med vinst fr hemmalaget. En tung dag och en tung förslut. Lördagens IFK-målskyttar: Nichlas Schön och Sivan Awla.

Assisterande tränare Dan svarar på våra frågor.

 

Hur var känslan innan match mot ett IFÖ Bromölla med fyra raka förluster?

 

- Vi visste att IFÖ Bromölla är bra hemma och att det skulle krävas en del för att slå dom.

 

En svag första halvlek av IFK – vad är din analys av första 45?

 

- Vi blev långa, dåliga på att fylla på,ingen aggressivitet, dålig rörlighet

 

Hur gick snacket i halvlek?

 

- Att vi måste tro på det och bättra på allt

 

Varför förlorar vi tillslut med uddamålet, varför?

 

- Dom hade bättre rörlighet, sprang mer än vi och ville mer

 

Förlusten till trots, någon som bör nämnas för sin insats mot Bromölla?

 

- Marko I målet gör ett par bra räddningar och håller oss kvar i matchen.

 

VI tackar IFÖ Bromölla för en god match, och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, borta mot Lilla Torg FF, torsdagen den 18 maj kl. 13.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
Våra sponsorer