Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

KSF Kosova
1 - 1
IFK Klagshamn
KSF Kosova1 - 1IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 maj, 19:00
Plats:Ellenborgs IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142052
Samling:18:00
KSF Kosova - IFK Klagshamn, 1-1 (1-1)
2022-06-01 21:10
IFK Klagshamn mot ljusare tider, hoppas vi.

Ett sent refererat, är också ett referat, även om resultatet från matchen mot KSF Kosova i fredags var allt annat vad IFK Klagshamn önskade sig. Ostadigt väder var de yttre förutsättningarna för våra gulblåa hjältar när man tog sig an Kosova, men på det stora hela var det inget som påverkade spelet. Matchen blåstes igång, och som förväntat så var det IFK som styrde spelet, dock var det ett lite längre spel som användes, samtidigt som hemmalaget backade hem och låg rätt i positionerna. IFK skulle få en fin start på matchen med 0-1 till gästerna, efter knappa tio spelade. Nichlas Schön snappade upp en lång hörna, vek in i banan på sedvanligt manér och trycke in ledningsmålet. Så ja, då skulle det väl bara rulla på mot seger? Nej, det skulle det inte. Kosova flyttade upp spelet en smula, och började att jobba sig in i matchen. Halvtimmen spelad och lång boll. Marko gör en bra utrusning utanför sitt straffområde och rensar undan. Dock hamnar bollen hos Kosovaspelare som drar till på ett och bollen seglar in i mål från nästan halva plan. Målet var lika snyggt som det var orättvist, med tanke på antal chanser vardera lagen haft. Resten av halvleken är en kavalkad av missade chanser för IFK, och i vanlig ordning på denna nivån, missade domslut från rättskipare i mitten och på linjen. Halvtidssnack och IFK var eniga om att mala på, utdelning skulle ju komma förr eller senare. Detta skulle inte vara kvällen med utdelning. Skott blockades, bollar sköts över från nära håll, och missar gjordes från ett par meter framför mållinjen. Och ska vi vara ärliga, så kunde denna matchen slutat med bedrövlig förlust. Marko levererade ett par räddningar mot slutet av matchen, varav minst en av allra högsta klass. Besvikelsen i bortalaget var påtaglig efter slutsignal, men man har egentligen ingen annan att skylla på än sig själva. Matchen i fredags är en match man SKA vinna, alla dagar i veckan. Härnäst väntar säsongens, enligt tabellen, tuffaste match då man möter serieledarna FC Trelleborg. Ska IFK skaka av sig besvikelsen i tid? Det är det vi hoppas. Fredagens IFK-målskytt: Nichlas Schön.

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

 

Hur är känslan så här några dagar efter match?

 

- Besviken på prestation, inställning och resultat i fredags, men blickar nu istället framåt mot lördag och FC Trelleborg istället.

 

Din syn på första halvlek mot Kosova?

 

- Vi blandar och ger. Bra prestationer varvas med mindre bra. Nichlas gör ett fint mål, men samtidigt credd till Kosova som utnyttjar ett slumpläge och sätter bollen nästan från halva plan.

 

Hur gick snacket i halvtid?

 

- Att vi inte skulle stressa upp oss. Chanserna skulle komma, det visste vi. Vara noga och göra de saker vi är bra på.

 

1-1 och oavgjort – utterliggare tappade poäng, tankar på det?

 

- Som sagt, vi levererar ingen bra prestation. Vi kan mycket bättre. Vi måste värdera situationer noggrannare, kommunicera bättre på plan, och vara tydligare i både i offensiven och i defensiven. Visst, vi bränner tillräckligt många lägen i matchen för att vinna den mer än komfortabelt, men vi gjorde inte mål på våra chanser. Och i ärlighetens namn, det hade lätt kunnat sluta med förlust om inte Marko räddat oss ett par gånger sista kvarten.

 

Vem bör plussas efter matchen i IFK?

 

- Igen, Marko, räddar oss ett par gånger. Han står i långa stunder utan att ha något att göra, för att sedan leverera räddningar som är av högsta klass. Mycket imponerande, och ganska talande för hur vår prestation var generellt i laget.

 

Vi tackar Kosova för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match, FC Trelleborg på lördag. Ses då!

 

#forzaklagshamn


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer