ÅSHÖJDEN CUP 2022 - ANMÄLAN ÖPPEN!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Södra Sandby IF
1 - 3
IFK Klagshamn
Södra Sandby IF1 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 maj, 15:00
Plats:Södra Sandby IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142026
Samling:14:00
Södra Sandby IF - IFK Klagshamn, 1-3 (0-1)
2022-05-09 14:22
Oskar Melldén ska just nicka in IFKs tredje mål för dagen.

Lördagseftermiddag, solsken och årets första match på gräs var förutsättningarna för våra gulblåa hjältar under helgens match mot Södra Sandby IF. En match som vi på förhand räknade med skulle ha en annorlunda matchbild än vad vi såg mot SUFC förra helgen, det vill säga ett IFK som skulle vara bollförande och SSIF med en lägre utgångsposition. Och visst, speciellt första halvlek präglades av just detta scenario. Lågt bolltempo tillsammans med löpningar som uteblev så var IFK ganska så uddlösa framåt, samtidigt kunde hemmalaget ligga lågt och kontra på de tillfällen som gavs. Marko Lukic i IFK-målet tvingades till en riktigt bra räddning på friläge, men utöver detta var det chansfattigt från båda lagen fram till slutet av första halvlek. Lite småroligt att då läsa kommentar i Sydsvenskan från SSIFs tränare att ”[SSIF skapade] tre öppna lägen där vi kan avgöra matchen redan i första halvlek”. Jodåsåatte…..Istället, innan halvtidsvisslan ljöd kunde IFKs för dagen bästa spelare Tobias Olsson bryta uppspel från Södra Sandby och servera Jeppa Bengtsson, som kliniskt satte det viktiga 1-0 målet. Ledning i paus, och tid för grabbarna att prata igenom vad som behövde förändras till andra halvlek. Andra halvlek, och IFK kom ut till spel med bättre fart och flyt i sina kombinationer. Två hörnor skulle fälla avgörande då Jonathan Reuben snyggt kunde trycka in två noll på volley, samt spiken i SSIF-kistan kunde tryckas in av Oskar Melldén på nick. Om det var någon smolk i glädjebägaren så var det att Markos ”säsongsnolla” spräcktes då hemmalaget kunde reducera med dryga kvarten kvar. Utöver detta, en okej insats, varken mer eller mindre, där det absolut viktigaste var tre nya punti in på kontot. Södra Sandby IF är en hårt kämpande lag som kommer att ta poäng från många lag under årets säsong, det råder det inget tvivel om. Nu blickar vi framåt mot en intensiv vecka med DM-match hemma på IP på onsdag mot Råå IF, samt nästa seriematch också på hemmaplan, mot FC Bellevue på lördag kl. 13. Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson, Jonathan Reuben, Oskar Melldén.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

 

Årets första match på gräs, och det på en klassisk Idrottsplats - härligt, eller hur?

 

- Verkligen härligt! Fantastiskt väder och underbart vacker idrottsplats, kan man spendera en lördag på ett bättre sätt är frågan?

 

Lågt tempo och få chanser i första – vad är din analys på det?

 

- Som du säger så var det första matchen på gräs för oss vilket alltid är lite krångligt. Så vi var förberedda på matchbilden redan innan, men tycker killarna gjorde det bra efter förutsättningarna.

 

Vilka förändringar diskuterades i halvtid?

 

- Det var inga stora förändringar som diskuterades. Vi ville fortsätta som i första, men försöka dra upp tempot lite i alla fall.Samtidigt utgick vi ifrån att motståndarna skulle bli trötta av att jag boll och att chanserna skulle komma.

 

Vad tar vi med oss från denna match, förutom tre poäng?

 

 Vi tar med oss en solid laginsats. Det var inget extra och ingen flärd idag, men ändå åker vi hem med tre poäng. Vi behöver kunna vinna matcher så också.

 

 Vem bör plussas extra för sin insats mot Söndra Sandby IF?

 

 - Matchenslirare Tobias Olsson kan inte lyftas nog. Outtröttlig på mitten både med och utan boll. Så måste även Johannes få ett extra omnämnande för en rad viktiga brytningar och med några fantastiska uppspel från hans vänsterfot.

 

Vi tackar Södra Sandby IF för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa seriematch – FC Bellevue hemma, lördagen 14e maj, kl 13.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 17/5 19:00
3 - 3  
Lör 14/5 13:00
1 - 2  
Lör 7/5 15:00
1 - 3  
Fre 29/4 19:00
3 - 0  
Fre 22/4 19:00
4 - 0  
Lör 16/4 14:00
0 - 5  
 
 
Våra sponsorer