Samling:12:00
Husie IF - IFK Klagshamn, 1-15 (1-6)
2022-09-16 08:21
Jeppa slog till med sex baljor mot HIF.

Toppen mot botten i lördags då IFK Klagshamn mötte Husie IF på Husiegård. En match som på förhand kändes som om det skulle vara mycket boll för de gulblåa. HIF var redan klara för nedflyttning innan matchen blåstes igång, och man hade endast spelat in två poäng. Från Klagshamnshåll var det i mångt och mycket en fråga om att få en bra genomkörare och leverera en bra prestation. Sagt och gjort, det tog inte många minuter innan bortalaget kunde spräcka nollan. Målen skulle trilla in. En strid ström, och i paus hade IFK gått upp till en komfortabel 1-6 ledning, och matchen var därmed avgjord. I paus var det inte mycket tvekan utan man skulle trumma på och fortsätta vara noggranna. Och visst, andra halvlek skulle gå i samma anda som första – målen trillade in i jämn takt. Slutresultatet sattes till smått otroliga 1-15, vilket måste vara någon form av rekord för IFK på senare år. Credd till HIF som kämpade på hela matchen och gjorde sitt bästa. Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 6, Oskar Melldén 3, Johannes Wetterberg 2, Nichlas Schön 2, Ratan Hallgrimsson, Viktor Råstedt.

Assisterande tränare David svara på våra frågor.

Serieledaraspirant mot jumboplats – hur var känslan innan match?

- Känslan var ganska lugn måste jag säga. Vi är trygga i vårt spel och kände att vi skulle ta med oss det ut på planen.

Femmålsledning i paus, matchen redan avgjord med andra ord?

- Lite så får man väl ändå säga.

Vad lyftes fram i paus att fortsätta trycka på med?

- Att fortsätta ha tempo i vårt spel och bara fortsätta köra.

En förkrossande 1-15 vinst – något av ett rekord för IFK kanske?

- Jo, det kan det kanske vara. Jag vill ändå ge beröm till Husie som har en tuff period nu, men lyckas ändå ställa upp med ett lag med många unga duktiga spelare.

Vilka IFKare får extra plus för sin insatts i lördags?

- Svårt att lyfta ut någon efter en sådan match.

VI tackar Husie IF för matchen och önskar dom lycka till nästa säsong. Nästa match för IF är hemma mot KSF Kosova hemma på IP, söndag kl. 13. Ses där!