Samling:18:00
IFK Klagshamn - Dalby GIF, 4-0 (2-0)
2022-04-26 14:17
En av matchens förgrundsfigurer - Simon Thoresson.

Tredje matchen för året, och IFK Klagshamn tog emot Dalby GIF som sina fredagsgäster på Pilbäcks IP. Två lag med, som sagt, två olika starter på sin säsong. Med lite lagom ostlig vind och klarblå himmel blåstes matchen igång, och våra gulblåa hjältar tog direkt tag i takpinnen. Dalby GIF gick in med en tydlig matchplan att ligga rätt i positionerna och satsa på kontring, vilket betydde att IFK hade ett stort bollinnehav. Det skulle dröja till matchens 23e minut innan Oskar Melldén kunde sätta IFK på måltavlan med matchens första mål. En fin kombination som renderade i friläge och Oskars avslut var kliniskt. Av bara farten gjorde Jesper Bengtsson 2-0 till hemmalaget, efter mycket fint förarbete av Nichlas Schön. Halvtidsvila, och IFK med bra grepp om matchen och en tydlig väg mot seger. Men denna matchen var verkligen inte över. Första kvarten av andra halvlek var ett bottennapp för IFK, felpassningar gjordes, felbeslut träffades och vore det inte för en storspelande Marko Lukic i hemmamålet så hade Dalby både reducerat och kvitterat. Men med skicklighet, och en smula tur, var hemmanollan intakt och IFK fick igång sitt spel. Luften gick ur bortalaget efter sin ”forcering”, och IFK Klagshamn kunde springa in trean och fyran innan matchen blåstes av. Känslan efter match är att vi gör ingen stormatch, och det känns som om vi har mycket kvar att ge innan toppformen är på plats. Samtidigt, tre matcher, tre vinster, och nollan intakt är inget annat en riktigt bra start på säsongen. Dessutom, måste vi nämna en av kvällens höjdpunkter - Gustav Norström gör sin första match i Klagshamnströjan efter månader av rehab! Kvällens IFK-målskyttar Oskar Melldén, Jesper Bengtsson, Jonathan Reuben, Kacper Robaszynski.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

Fredagsmatch på ett lite blåsigt Pilbäcks IP – hur var känslan innan match?

- Den var en ganska lugn känsla måste jag säga, vilket jag inte tycker om. Vill ha en påtryckande nervositet vilket saknades för egen del. Men killarna var laddade och kändes redo för matchen.

Hur tycker du att IFK tog sig igenom första 45?

- Starka första 45. Lugna med boll och hittade de ytor vi ville på ett bra sätt.

Snacket i halvtid – vad lyftes fram som viktigt att fokusera på i andra halvlek?

- Halvtidssnacket blev mycket fokus på att vi måste vara bekväma med att vara i ledning och inte hela tiden gå för det utan försöka "spela av matchen". Men samtidigt kände vi att vi var tvungna att höja tempot i spelet lite för att inte bli för bekväma.

En klar dipp av IFKs spel första kvarten efter paus, för att sedan göra två mål och en ganska ”komfortabel” seger – vad är känslan där?

- Att vi har svårt att bara vara trygga i ledning. Vi vill framåt hela tiden och när vi då försöker dra i handbromsen lite så blir det sladd på hela maskineriet.

På pluskontot, vem eller vilka bör lyftas fram efter matchen mot GIF?

- Matchenslirare Marko var som vanligt tryggheten själv och fick även göra en av de svettigare räddningarna man sätt på länge. Sedan måste jag ge Simon ett omnämnande som drar ett tungt lass på sin kant både offensivt och defensivt utan att ta ett felsteg på hela matchen.

Vi tackar Dalby GIF för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nästa match på fredag Mot Staffanstorp United FC - ses då!