Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

FC Bellevue
0 - 3
IFK Klagshamn
FC Bellevue0 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 augusti, 14:00
Plats:Mellanhedens IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142098
Samling:13:00
FC Bellevue - IFK Klagshamn, 0-3 (0-2)
2022-09-01 21:05
Johannes Wetterberg inblandad i alla tre målen mot FCB.

Att lördagens match mot FC Bellevue var otroligt viktig hade inte undgått någon. Tre poäng skiljde laget åt innan match. En vinst för FC Bellevue och man skulle i princip såga av IFK från toppstriden, och omvänt, en vinst för Klagshamn skulle vara guld värt för våra gulblåa hjältar i slutspurten. Vädrets makter var inte nådiga, med ihållande regn och en snabbspelad plan. Detta var inget så påverkade IFK, det var fullt fokus på den uppgift som skulle göras. Det var nu dags att ta revansch för de senaste matcherna lagen i mellan, då FCB tagit tre raka mot IFK. Matchen igång, och det var IFK som tog kommandot med aggressivitet och tålamod. Och man skulle få den smakstart man ville på matchen, då Johannes Wetterberg hittade Jonathan ”Johnny” Reuben med en fin genomskärare, som därefter kunde servera Oskar Melldén på bortre. IFK fortsatte att trumma på och skapade lägen. Det skulle dock inte dröja länge innan Johannes återigen levererade en fin passning rakt igenom ett stillastående FCB .Nichlas Schön, fri med målvakten, gjorde inget misstag, och en tvåmålsledning till Klagshamn var resultatet i paus. IFK hade fått matchen precis dit man ville, och man blev eniga om att fortsätta vara noggranna i andra och inte släppa in FCB i matchen. Andra halvlek igång, men någon chans åt båda hållen. Men spiken i FCB-kistan skulle komma. En kvart in i andra kunde Ogge, frispelad Av Jesper Bengtsson, fin placera in sitt andra mål för dagen, och IFKs tredje. Matchen avgjord, och de sista tjugofem minuterna var endast en transportsträcka mot tre poäng för IFK. En lika skön som viktig vinst kunde bärgas av IFK! Lördagens IFK målskyttar: Oskar Melldén 2, Nichlas Schön.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

 

En påförhand riktigt tuff match, hur gick tankarna innan avspark?

 

- Det var laddade spelare och ledare i omklädningsrummet innan matchen. Det fanns bara en tanke hos oss alla och det var att vi skulle ta hem tre poäng till Klagshamn.

 

Känslan efter första halvlek med 2-0 i ryggen?

 

- Så klart var vi nöjda med första halvlek men vi vet också att Bellevue är ett skickligt lag som aldrig ger upp. Så vi skruvade på lite små saker i halvtid för att göra det ännu svårare för dem. 

 

Vad är det som gör att vi vinner övertygande med tre noll mot FC Bellevue?

 

Vi har funnit en trygghet i spelet över hela banan där alla spelare vet vad de ska göra i varje situation. Det gör att det ska krävas mycket från motståndarna att komma förbi oss när vi är påkopplade till 100.

 

Något vi behöver skruva på till nästa match mot Bunkeflo?

 

- Det finns alltid lite små saker men det behåller vi inom truppen just nu.

 

Vem eller vilka i IFK bör lyftas fram lite extra efter vinsten i lördags?

 

- Vår backlinje måste få en eloge för deras arbete. Luka, Vigge och Johannes hade Bellevues anfallare i fickan under hela matchen. 

 

Vi tackar FC Bellevue för matchen och önskar dom lycka till resen av säsongen. Nästa match, hemma mot Bunkeflo FF på lörrdag. Avspark redan kl 12. Ses där!

 

#forzaklagshamn

#trepunti

 


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer