ÅSHÖJDEN CUP 2022 - ANMÄLAN ÖPPEN!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

BK Flagg
1 - 5
IFK Klagshamn
BK Flagg1 - 5IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 juni, 13:00
Plats:Dalhems IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142065
Samling:12:00
BK Flagg - IFK Klagshamn, 1-5 (0-4)
2022-06-16 08:52
Henrik Ahlberg nickar in 0-3 till IFK.

Helgens match utspelade sig på Dalhems IP där hemmalaget BK Flagg tog emot hjältarna från Klagshamn. Vid första anblick, en match som vilken annan i serien, men visst var det lite speciellt att möta det lag som satte den avgörande käppen i avancemangshjulet för IFK Klagshamn förra säsongen. Vi var taggade, och vi skulle leverera från start. Ett piggt IFK Klagshamn tog tag i allt initiativ och styrde matchen i princip som man ville. Som vanlig denna säsongen, var det Jesper Bengtsson som skulle leverera mål. Jeppa slog in 1-0 efter dryga tio spelade, och 2-0 gjordes även det av Bengtsson, på fin framspelning av Jonathan Reuben. Tredje målet för IFK nickades in av Henrik Ahlberg, på läcker framspelning från Jeppa. BK Flagg var ett slaget lag, och IFK Klagshamn gjorde väldigt mycket rätt under första halvlek. Innan halvtid så skulle även Oskar Melldén sätta sitt namn till målprotokollet denna dag, då han satte fyran med fem minuter kvar av första. Nöjda minder i bortalaget, och snack i halvtid att mala på. Dock skulle tempot mattas av en del, och BK Flagg kunde snyggt reducera på frispark upp i Markos högra kryss. Inget som satte nerv i matchen, mer lite trist att Marko inte fick hålla nollan. Dock skulle IFK få sista ordet, då Nichlas Schön satte femettan strax innan slutsignal. IFK baxade enkelt in tre punti i bagaget och reste hem till Klagshamn. Lördagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 2, Henrik Ahlberg, Oskar Melldén, Nichlas Schön.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

Hur var känslan att möte BK Flagg igen, med tanke på sista matchen förra säsongen?

 

- Att vi ville ha revansch.

 

 Fyramålsledning i paus – vad gjorde vi bra i första?

 

 - Vi spelade med få touch. Varierade vårt anfallsspel bra. Mycket rörelse, fart och glädje.

 

 En mer avslagen andra halvlek, vad berodde det på?

 

 - Alltid svårt att hålla fokus uppe över 90 min, och 4-0 i paus var i underkant. Tyvärr har vi en tendens att slå av på takten när det går lite för lätt.

 

 Överlag, vad tar vi med oss på plussidan, och vad behöver vi skruva på till nästa match?

 

 - Första halvlek tar vi med oss. Inte så mycket att skruva på. Övertygad om att vi kommer ut med rätt fokus på fredag igen.

 

Vem bör vi lyfta fram extra efter matchen mot BK Flagg?

 

- Jeppa fortsätter leverera mål men tycker verkligen Gustav förtjänas att lyftas. Tycker att vi fick se den gamla Gustav igen innan skadan, oerhört roligt att se.

 

Vi tackar BK Flagg för matchen och önskar dom lycka till under säsongen. Nu vänder serien, och nästa match är mot Linero IF på bortaplan, fredagen den 17e juni kl. 19.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 22/6 19:00
2 - 1  
Fre 17/6 19:00
0 - 3  
Lör 11/6 13:00
1 - 5  
Lör 4/6 13:00
5 - 1  
Fre 27/5 19:00
1 - 1  
Fre 20/5 19:00
6 - 0  
 
 
Våra sponsorer