Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap

IFK Klagshamn
2 - 0
FC Trelleborg
IFK Klagshamn2 - 0FC Trelleborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 september, 13:00
Plats:Klagshamns IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142125
Samling:12:00
Herr A
Referat: IFK Klagshamn - FC Trelleborg
IFK Klagshamn - FC Trelleborg, 2-0 (2-0)
2021-09-30 08:18, Herr A
Målskytten Nichlas Schön är steget före i matchen mot FC Trelleborg.

Segertåget tuffar vidare då IFK Klagshamn inkasserade femte raka vinsten, efter solida 2-0 mot FC Trelleborg i söndags. En match som istället för at spelas på IP, fick flyttas till Pilebäcks konstgräs. Detta faktum verkade inte ha nämnvärd betydelse för våra krigare från Klagshamn, då man kontrollerade matchen i princip från minut ett. En dag då offensiven inte riktigt nådde upp till nivån i förra matchen mot Bellevue, fick defensiven istället spela förstafiol. FC Trelleborg skapade i princip inte en enda farlig chans under nittio minuter. Framåt förlitade sig IFK på två mål på fasta situationer, det första genom Johannes Wetterberg som höll sig framme efter frispark, och Nichlas Schön som snyggt knorrade in tvåan, också det på frispark. I och med segern så befäster IFK sin topposition än mer, vilket onekligen ger tillförsikt inför höstens matcher. Dagens IFK-målskyttar: Johannes Wetterberg, Nichlas Schön.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

Femte raka segern, segertåget tuffar vidare – vI är i bra form just nu, eller hur?

 

- Ja, vi har en trygghet i vårt spel som vi saknade under våren, samt att konkurrenssituationen har gjort att samtliga höjt sig ett par nivåer. 

Inte samma offensiv som mot FC Bellevue, men istället var det defensiven som levererade. Tankar på det?

 

- Att vi inte kan förvänta oss att styra och ställa i alla matcher. Ibland så funkar inte spelet med boll, och då är det oerhört skönt att ha en så pass bra defensiv som vi visade upp i söndags. 

 

Två fasta, två mål – inte dumt?

 

- Nej, verkligen inte. Det är något vi har förbättrat efter sommaren. Blivit betydligt hungrigare när det vankas lägen. 

 

Vad är du inte helt nöjd med i FCT matchen som vi behöver förbättra?

 

- Som jag nämnde tidigare så var vårt spel med boll inte hundraprocentigt, men ibland så är det så. Kanske att vi skulle vågat lite mer i andra halvlek men dumt att inte vara nöjd med 2-0 och knappt släppt till en målchans på 90 min.

 

Vem / vilka var söndagens IFK-are som bör lyftas fram?

 

- Det kollektiva försvarsspelet ska lyftas. En för alla, alla för en. 

 

VI tackar FC Trelleborg för matchen och önskar dom kycka till i resten av serien. Nästa match är på lördag, kl.13, mot Husie på Husiegård.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn #trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer