Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Referat: IFK Klagshamn - Kulladals FF
IFK Klagshamn - Kulladals FF, 3-2 (1-0)
2021-09-16 13:36
Johannes Wetterberg har precis målat för IFK.

Söndagsmatch mot Kulladals FF för våra gulblåa hjältar där, igen, det skulle avgöras om IFK skulle haka på i toppen, eller finna en plats i mitten av tabellen. Efter två segrar på kontot mot lag i den nedre delen av tabellen, var det nu dags för IFK att bekänna färg mot ett KFF som kunde stoltsera med sex matcher i rad utan förlust. Under matchens första halvlek var IFK definitivt det spelförande laget med både ramträff och skott tätt utanför, innan den notoriske målskytten Jesper Bengtson kunde spräcka nollan efter halvtimmen spelad. Ledning i paus, och relativt nöjda tongångar i hemmalagets omklädningsrum. Dock, som ett surt inkassobrev på posten, kom Kulladals kvittering efter bara någon minut spelad av halvlek två. Istället för att falla ihop så växlade IFK upp tempot ett par snäpp och kunde trycka in både andra och tredje målet för dagen, och skapa lite lugn i hemmalägret. Det skulle dock, som vanligt, bli onödigt spännande då gästerna kvitterade på flott anfall med fem minuter kvar. Men med skicklighet och en stabilt spelande Daniel Alm i IFK kassen kunde tre punti baxas in på IFK-kontot. Dagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson, Johannes Wetterberg, Martin Flou.

Målvaktstränare Muncken svarar på våra frågor.

 

Tuff match på förhand, som verkligen blev så tuff som förutspått?

 

- Ja, absolut. Kulladal är ett hårt arbetande, krigande lag som inte ger något som helst gratis. Deras press skapade en del utmaningar för oss som tog en stund att få bukt med under matchen.

 

Ett noll i paus, och IFK som spelförande – hur gick tankarna där.

 

- IFK-ledning i paus kändes rättvist, och med lite mer skärpa, som vanligt, kunde det varit både två och tre bollars ledning. Men överlag, en OK prestation under de första 45 minuterna.

 

Kalldusch direkt i starten på andra halvlek, det som inte skulle hända hände?

 

- Klassiker. Vi är inte på tårna, blir bolltittande och tappar marketing på bortre. Bra inlägg / lyftning, plus fint avslut av KFF ska tilläggas.

 

Men istället för att Kulladal tar över, blir bortamålet något av en tändvätska för IFK?

 

- Så var det nog. Vi tar direkt nya tag och skapar en del chanser igen, har lite flyt på 2-1 målet med Johannes som ”vinklar in” bollen i målen, men Martins avslut är absolut klass när han stänker upp bollen i nättaket!

 

Dagens IFK-are, vem bör få omnämnandet där?

 

- Igen, Simon Thoresson gör en mycket fin match. Hans lugn, spelförståelse och kvalité i samtliga aktioner är värt att lyftas.

 

Vi tackar Kulladals FF för matchen, och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Nästa match är mot serieledande FC Bellevue på Mellanhedens IP, lördagen 18/9 kl 14.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn #trepunti


Nyhetsarkiv
Äntligen!2021-05-30 20:38
 
Våra sponsorer