Referat: IFK Klagshamn - Vellinge FF
IFK Klagshamn - Vellinge FF, 4-2 (0-2)
2021-09-08 21:13
Kamp på mittplan mellan IFK och VFF.

Med avspark redan kl. 12 I lördags var det dags för IFK Klagshamn att ta emot gästerna från näset - Vellinge FF. En på förhand lättare match, om man kikar närmre på tabellen, men erfarenheter från förra säsongen var kanske en indikation som borde tas på största allvar. Och visst skulle det starta med rejäl uppförsbacke, då Vellinge FF målade både en och två gånger via passiva ingripanden från IFK. 0-2 i paus och halvtidssnacket i hemmalagets omklädningsrum var allt annat klang och jubel. Under andra halvlek dominerade IFK och kunde genom ett par snabba mål komma ikapp och även förbi i målprotokollet. Man kunde även kosta på sig att missa en straff, och fick vad som såg ut som ett givet mål, avvinkat för offside. Spiken i Vellingekistan sattes genom Martin Flous 4-2 mål. På det stora hela var de tre poängen det vi tar med oss från i lördags, och den uppryckning av spelet i andra halvlek som bäddar för segern. Gott så. Dagens IFK-målskyttar Anton From, Jesper Bengtsson, Nichlas Schön, Martin Flou.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

Härlig inramning i lördags - klubben hundra år, mycket folk, och bra väder, eller hur?

- Kan inte bli mycket bättre. Ett fantastiskt jobb från alla runt omkring och vädret bidrog till en fantastisk inramning med mycket folk. Precis som vi vill ha det i klagshamn varje helg.

0-2 i paus och mycket uppförsbacke, vad är din analys att vi startade matchen så svagt?

- Väldigt frustrerat i paus. Vi gjorde ingenting av det vi pratat om och tränat på, sen blir vi hårt straffade av Vellinge som gör mål på sina två chanser.

Snacket i halvtid, klassisk hårtork eller konstruktiv plan framåt?

- Lite av både och. Brukar hålla mig väldigt pedagogisk men det var svårt i pausen. Efter en mildare sir Alex hårtork så kom vi överens om vad vi behövde göra.

Vad tar vi med oss från de sista 45 minuterna?

- Hur viktigt det är att göra det vi pratar om och följa matchplanen och att inte slarva med detaljerna.