Referat: IFK Klagshamn - BK Flagg
IFK Klagshamn - BK Flagg, 4-2 (3-1)
2021-06-20 17:40
Albin Svensson Sahlén och Nichlas Schön i duell med Flaggspelare.

Värmebölja och solsken var de yttre förutsättningar som gavs till matchen IFK Klagshamn mot ”Backalaget” BK Flagg under lördagseftermiddagen. Tränarparet Pode och Westerling mönstrade en något förändrad startelva jämfört med Husiematchen för en vecka sedan, vilket dock inte hindrade IFK att rivstarta matchen med tre snabba mål innanför en dryg kvart. Propagandafotboll ifrån de gulblå, och matchen kändes i det närmaste avgjord. Så var dock verkligen inte fallet då BK Flagg, sakta men säkert, jobbade sig in i matchen med sitt första mål för dagen i matchminut trettiofyra, samt reducering till 3-2 med knappa tio minuter kvar av matchen. En uddamålsledning är alltid bräcklig, vilket gjorde Oskar Melldéns nick till 4-2 i nittionde så mycket skönare. Andra raka var ett faktum och segersången ljöd över IP! Dagens IFK-målskyttar: Martin Flou, Nichlas Schön, Jonathan Reuben, Oskar Melldén.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

Återigen, ett par ändringar I startelvan jämfört med Husiematchen – hur gick tankarna?

- Vi har en stark och bredd trupp så det finns många spelare som krigar om platserna. Det, plus att vi har match igen redan på tisdag, gjorde att vi ville göra några ändringar.

Temperatur upp emot trettio grader och stekande sol – hur hanterade grabbarna värmen?

- Det var riktigt varmt, men jag upplevde inte att killarna hade några större problem att hantera det.

3-0 efter en dryg kvart, och mycket bra spel från IFK. Vad vill du lyfta fram från vår start på matchen?

- Vi startade så som vi vill spela - aggressiva utan boll och snabba i förflyttningarna med den. Vi är "3 mål på 15 min bra" när vi spelar som vi kan och ska.

Sen händer något, och slutet första samt andra halvlek blir ”onödigt” spännande. Vad måste vi förändra för att hålla en bra och hög nivå i 90 minuter?

- Vi har en förmåga att tappa linjerna lite för ofta i försvarsspelet över hela banan, men det är naturligt då vi inte kunnat spela ihop oss med en ordentlig försäsong, så det kommer sitta bättre och bättre.

Andra raka segern – vem bör få lite extra credd för sin insats mot BK Flagg?

Vi presterar både bra och dåligt som ett lag i denna match rakt igenom, så jag har svårt att plocka ut någon enskild spelare. Men det var härligt att se Phillip göra sin debut i Klagshamn och även Albin göra sin första start för säsongen.

Vi tackar BK Flagg för matchen och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Ny match redan på tisdag, 22/6 kl 19, en tuff bortamatch mot Lilla Torg.