Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

KSF Kosova
0 - 3
IFK Klagshamn
KSF Kosova0 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 augusti, 18:30
Plats:Ellenborgs IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142088
Samling:17:30
KSF Kosova - IFK Klagshamn, 0-3 (0-0)
2021-08-16 21:09
Oskar Melldén har precis nickat in 0-2 till IFK.

IFK Klagshamn är tillbaka I vinnarspåret igen! På fredagskvällen bärgades tre friska poäng med hem till IP, efter att man besegrat topplaget KSF Kosova på Ellenborgs IP. Bortalaget tog direkt tag i taktpinnen och dominerade matchbilden från minut ett, men oskärpa i avsluten, samt en bra spelande hemmamålvakt betydde pausvila med noll-noll på resultattavlan. Det skulle dröja ända till matchminut sjuttioett innan våra gulblåa hjältar äntligen fick jubla, då Jesper Bengtson målade på ett fint IFK anfall, med ett distinkt skott i bortre burgaveln. Av bara farten gjorde man både två och tre noll, och match var avgjord. Tre pinnar, hållen nolla och bra spel bådar gott och stärker självförtroendet! Nu blickar vi fram emot att välkomna serieledarna BK Höllviken till IP på lördag! Fredagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson och Oskar Melldén, 2.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

Fredagsmatch och tre tunga poäng med hem till IP – beskriv känslan efter det?

 

- En fantastiskt skön känsla. Väldigt nöjd med att vi presterar på en så pass hög nivå som vi gör för tillfället. 

 

En på förhand tuff bortamatch mot KSF Kosova, hur tycker du att laget tog sig an uppgiften?

 

 - Precis som du säger så är det aldrig lätt att komma till Ellenborg och möta Kosova. Men jag tycker vi tar oss an uppgiften På bästa möjliga sätt. Vi gör precis det vi tränar på i veckan och det gav ett tydligt resultat. 

 

En mållös första halvlek, med minst en handfull klara målchanser för de gulblå, frustrerad eller nervös i halvtid?

 

 - Inget av det. Sett till hur matchbilden såg ut så var det bara en tidsfråga innan bollen skulle in i nät.  Sen är det alltid små marginaler och en boll kan studsa fel men jag var rätt säker på att det skulle ordna sig. 

 

Tre mål sista tjugo – vad var det som gjorde att IFK tillslut ändå kunde ta en ganska bekväm seger?

 

- Att vi gjorde det vi tränade på i veckan. Tycker vi värderar bra när vi ska ställa om och när vi ska äga boll. Har många väldigt fina kombinationer och sen så har vårt försvarsspel sett väldigt bra ut de två sista matcherna. 

 

Kvällens IFK-are, vem eller vilka bör nämnas där?

 

Där är väldigt många som jag skulle kunna nämna. Men återigen så väljer jag att lyfta fram kollektivet. Är fantastiskt skönt att se denna gruppen jobba tillsammans. 

 

Vi tackar FSK Kosova för matchen och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Nästa hemmamatch är mot BK Höllviken, lördagen 21 augusti kl 13!

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn, #trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer