Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

FC Trelleborg
3 - 3
IFK Klagshamn
FC Trelleborg3 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 14:00
Plats:Ymorvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130142055
Samling:13:00
FC Trelleborg - IFK Klagshamn, 3-3 (1-2)
2021-06-06 11:24
Oskar Mellden kramas om efter sitt 2-3 mål.

På lördagseftermiddagen var det så äntligen dags för premiär. FC Trelleborg tog emot ett gästande IFK Klagshamn på Ymorvallen, som för dagen erbjöd soligt väder, frisk vind och en gräsplan som inte vattnats för mycket de senaste dagarna. Efter att ha tagit ledningen i matchen inte mindre än tre gånger, så fick de gulblåa nöja sig med att ta med en poäng hem till Klagshamn. Ambitioner och perioder av bra spel, varvades med ett par enklare misstag som skulle visa sig kostsamma. Dagens IFK-målskyttar: Marcus Pode, självmål, Oskar Mellden.

Assisterande tränare David Westerling svarar på våra frågor.

 

Premiären avklarad – härligt att vara igång, eller hur?

 

- Känns så fantastiskt härligt! Vi var som barn på julaftonsmorgon allihop.  

 

Ledning i paus för IFK – hur var känslan efter första fyrtiofem?

 

- Att vi var riktigt bra och förtjänade att kliva in i pausen med ledningen, men att det var en bräcklig ledning och att vi behövde sätta en boll till tidigt för att stänga matchen. Det är alltid otäckt att möte ett lag som bara slår långt på sina stora tunga spelare då en boll lätt kan studsa fel och det blir då farligt direkt.

 

En poäng borta i en premiär mot ett topptippat FC Trelleborg, en vunnen poäng eller två tappade?

 

- Det är en tuff bortamatch att åka till Ymorvallen så innan matchen så hade vi nog varit helt okey med en poäng, men utifrån hur matchen utvecklades så kändes det verkligen som två tappade poäng. En match som idag vinner man 9 av 10 gånger, men denna gång var det inte vår dag.

 

Vad kommer vi att behöva fokusera på ytterligare för att höja oss ett par snäpp till hemmapremiären mot Husie på fredag?

 

- Vi skall fortsätta med vårt spel, gör vi det så kan vi slå alla lag i serien. Vi behöver möjligen bli lite mer kliniska framför mål på fredag, men det är jag övertygad om att vi kommer vara.  

 

Vilka IFK-are bör nämnas och få extra beröm efter matchen mot FCT?

 

- Hela laget gör en bra insatts idag så man skulle vilja lägga en mening om alla, men skall jag lyfta fram några lite extra så måste jag nämna Elliott Levin som kliver in på vänsterbacken idag och gör inte ett misstag på hela matchen. Oskar "Ogge" Mellden som gör sin första match för oss som 9:a, och är ett hot mot FCTs försvarare hela matchen, samt Jesper "Jeppa" Bengtsson som styr mittfältet med sådan självklarhet. 

 

Vi tackar FC Trelleborg för matchen och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Nu ser vi fram emot hemmapremiär och matchen mot Husie på fredag.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer