Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

Vellinge FF
0 - 3
IFK Klagshamn
Vellinge FF0 - 3IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 oktober, 19:00
Plats:Vellinge IP Östranplan
Tävling:
Matchnummer: 130142042
Samling:18:00
Vellinge FF - IFK Klagshamn, 0-3 (0-1)
2021-11-02 10:17
Tvåmålsskytten Nichlas Schön kramas om.

IFK Klagshamn krigar på för att nå topplacering 2021, och man tog ytterligare steg närmre sitt mål efter 0-3 seger på bortaplan mot Vellinge FF under fredagskvällen. Två lag, med väldigt olika utgångsläge, drabbade samman under elljusen. IFK för att sätta press på Höllviken i toppen, och Vellinge för att försöka ta poäng mot säkrare mark. Vellinge startade ganska piggt, med löpvilja och presspel. Att VFF ligger där de ligger i tabellen, är lite av en gåta - kvalité finns definitivt i truppen. Skönt för våra gulblåa hjältar att 0-1 kom relativt snabbt, efter ca sjutton minuter, då Nichlas Schön gjorde löpning från egen planhalva och distinkt satte ledningsmålet för IFK. Uppförsbacken blev ännu tyngre för hemmalaget då man drabbades av utvisning strax innan halvtid. Med en man mer på plan, och ett hemmalag som sjönk längre och längre ner i banan, kunde IFK Klagshamn utöka sin ledning både en och två gånger. Segern kändes aldrig hotad, och krigarna från Klagshamn kunde enkelt packa in tre punti i bagaget och bege sig hem norrut. Tre matcher kvar av säsongen, tre ”finaler” att spela, nio poäng att kämpa för – nu gäller det! Kvällens IFK-målskyttar: Nichlas Schön 2, Oskar Melldén.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor.

 

Oktoberkväll, elljus och Selectbollar – blir inte bättre, eller hur?

 

- Det är då man vet att serien drar ihop sig på allvar, och det gillar man ju så klart utifrån den sitts vi satt oss i.

 

Hur tycker du vi hanterade första halvlek mot VFF?

 

- Vi visste att VFF inte skulle sälja sig billigt och de klev verkligen in i matchen med en hög aggressivitet. Vi behöll dock kylan, rullade runt bollen bra, och straffade dem när ytan uppstod.

 

Utvisning för hemmalaget i slutet av första, hur påverkade det handlingarna under andra halvan av matchen?

 

- Det gjorde att vi fick lite mer yta att jobba med i andra, och kunde succesivt ta slut på deras ork.

 

Vad behöver vi förbättra till matchen mot FC Bellevue på lördag?

 

- Vi måste höja tempot i allt vi gör. Vi får inte bli för bekväma utan fortsätta ha ett högt tempo i passningar och rörelser. Det är en oerhört viktig match och vi måste spela vårt spel för att få det resultatet vi önskar.

 

 Vem får extra plus i betyg hos IFK?

 

- Måste ju säga Nichlas Schön... När man förlänger sitt kontrakt i veckan och sedan gör två klassmål i matchen då förtjänar man att få ett extra plus

 

Vi tackar Vellinge FF för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nästa match är hemma mot FC Bellevue, lördag 6e november, kl. 13.

 

Väl mött!

 

#forzaklagshamn

#trepunti


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer