IFK KLAGSHAMN JUBILEUM 100 ÅR 1921-2021!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

IFK Klagshamn
3 - 0
KSF Kosova
IFK Klagshamn3 - 0KSF Kosova

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 oktober, 13:00
Plats:Pilbäcks IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130142022
Samling:12:00
IFK Klagshamn - KSF Kosova, 3-0 (2-0)
2021-10-13 20:56
Oskar Melldén nickar in 2-0.

Lördagens hemmaplan, konstgräsplanen i Pilebäck, erbjöd en sedvanligt snabb ”matta” och nästan vårljumna vindar. Bra förutsättningar för fotboll, med andra ord. Dock, kan man nog överlag konstatera, att det var endast hemmalaget IFK Klagshamn som bjöd upp till match. Kosova, med en av seriens svagaste formkurvor, hade sin matchplan klar – att parkera bussen och förlita sig på de få kontringstillfällen som skulle ges, och en och annan slumpboll. Bortalagets ”presspel” sattes mitt på egen planhalva, och hade det inte varit för sin målvakts många fina ingripande, så hade det rasslat till både en och två gånger under första halvtimmen. Istället var det, som vanligt, Jesper Bengtsson som skulle spräcka målnollan i matchminut trettiotre, med ett distinkt avslut med vänstern. Av bara farten så ökande Oskar Melldén på till två noll på nick, efter fint förarbete av först Filip Projovic, och sedan Jonathan Reuben. Förövrigt Jonathans andra assist för dagen. Matchen var redan avgjord i halvlek. IFKs tredje mål, tillika Jeppas andra, satte definitivt spiken i kistan. Sammanfattningsvis, en väl genomförd match, mot ett motstånd om gjorde det OK med de förutsättningar de hade. Nu blickar vi framåt mot nästa helg! Dagens IFK-målskyttar: Jesper Bengtsson 2, Oskar Melldén.

Assisterande tränare David svarar på våra frågor:

 

Sjunde raka vinsten – vi är starka just nu. Varför?

 

- Vi har ett starkt och drivet lag som är såhär bra, så det är inte konstigare än så.

 

En gedigen insats i lördags – vad är dina tankar om matchen som helhet?

 

- Det blev en ganska konstig matchbild. Vi möter ett Kosova som från minut ett bestämt sig för att försvara med elva man utanför eget straffområde hela matchen oavsett vad som händer. Det gör att även när vi leder så låter Kosova fortfarande matchtempot dikteras av oss, vilket är ganska svårt i 90 minuter, när man leder med några mål. Men killarna gör det ändå bra och låter inte något störa vår rytm.

 

Något som du tycker vi kunde gjort bättre i matchen mot Kosova?

 

- Vi kunde kanske brutit mönster lite oftare och haft ett lite högre tempo, men som sagt innan så är det svårt när man möter ett lag som inte bjuder upp alls.

 

Vem i IFK får ditt extraplus efter matchen i lördags?

 

- Samarbetet mellan Ogge och Jeppa är riktigt roligt att se, och det känns som det växer mer och mer för varje match. Sedan måste jag lyfta Anton Jongmans som kommer in på sin rätta position för första gången i A-lagssammanhang och gör inte ett fel. 

 

Vad blir fokus i veckan för att förbereda oss inför seriefinal till helgen?

 

- Det blir att hålla igång killarna, slipa på några rörelsemönster vi vill sätta tydligare, och bara ladda inför ytterligare en tuff match. 

 

Vi tackar KSF Kosova för matchen och önskar dom lycka till resten av säsongen. Nästa match, seriefinal på bortaplan mot BK Höllviken, lördagen 16 oktober kl 13. Väl mött!

 

#forzaklagshamn #trepunti


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/10 13:00
1 - 0  
Lör 9/10 13:00
3 - 0  
Lör 2/10 13:00
1 - 4  
Sön 26/9 13:00
2 - 0  
Lör 18/9 14:00
1 - 5  
Sön 12/9 13:00
3 - 2  
 
 
Våra sponsorer