Samling:12:00
Husie IF - IFK Klagshamn, 1-4 (1-1)
2021-10-07 17:08
Martin Flou kramas om efter sitt 1-2 mål.

Oktober och höstmatch brukar vara synonymt med ångestfyllda kvalmatcher, men detta gäller inte i division fyra säsongen 2021. Flertalet matcher är kvar att spela innan säsongen är slut, och ett gulblått serieledande segertåg tuffar istället vidare. Den obrutna vinstraden förlängdes i lördags med ytterligare en trepoängare då Husie IF, efter en del bekymmer, kunde städas av med klara 1-4. Gästerna från Klagshamn hade det förtvivlat svårt att komma upp i nivå och tempo under den första halvleken, och saker och ting blev inte bättre då HIF tog ledningen efter tjugo minuter. Mot slutet av första fyrtiofem började saker och ting se bättre ut, och IFK kunde trycka in kvittering och gå till halvtidsvila med en smula bättre mod. Andra halvlek blev en höjning av insats och kvalité på samtliga IFK-are, vilket resulterade i att bollarna började rassla in bakom Husiekeepern. Matchens prestation stod Martin Flou, som via ett vackert solonummer gick förbi både tre och fyra hemmaspelare innan han kallt kunde placera in 1-2 till IFK. Ett blytungt mål, som gav bortalaget än mer råg i ryggen. Ännu en trea in på kontot, men vi håller oss ödmjuka inför kommande matcher! Dagen IFK-målskyttar: Simon Thoresson, Martin Flou, Nichlas Schön, Jonathan Reuben.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor:

Vi kommer inte upp I nivå i första halvlek, vad är din analys på det?

- Att vi är lite ängsliga och inte släpper handbromsen.

Ett par förändringar i startelvan innan match – tankar på detta?

Att vi har en bred trupp och att konkurrens situationen är bra. Ingen som kan slappna av och vara säker på sin plats.

Vad är det som gör att vi ändå vinner matchen ganska komfortabelt, efter tre mål framåt i andra?

-Att vi släpper höjer tempot och kommer upp i nivå. Gör det enklare och håller oss till det vi pratat om.

Serieledning igen, efter många omgångar ett par poäng efter toppen – dina tankar där?

- Att det långt kvar men att vi är med och fajtas in i det sista.

Dagens IFK-are – vem eller vilka bör lyftas fram lite extra?

- Tycker att Filip i backlinjen och Jonathans inhopp är väldigt bra.

Vi tackar Husie IF för matchen och önskar dom fortsatt lycka till i serien. Nästa match, hemma mot KSF Kosova, lördag 10e oktober kl 13 på Pilebäacks konstgräsplan.