Provträna? Kontakta kansliet!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Klagshamn
Glädje Stolthet Gemenskap
Herr A

BK Flagg
2 - 2
IFK Klagshamn
BK Flagg2 - 2IFK Klagshamn

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 november, 13:00
Plats:Kirsebergs IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130142002
Samling:12:00
BK Flagg - IFK Klagshamn, 2-2 (1-2)
2021-11-30 15:47
Oskar Melldén med två mål mot BK Flagg.

Över en vecka har gått sedan den oavgjorda matchen mot BK Flagg, säsongen sista drabbning.  Förutsättningarna var glasklara, vid vinst  skulle IFK Klagshamn avancera till division tre, som bästa tvåa i division fyra Skåne. Så blev inte fallet, då matchen slutade med 2-2 och kryss. En match som präglades av stort bollinnehav av IFK, speciellt under första halvleken, men det var ändå hemmalaget som enkelt kunde ta ledningen på en fast situation tidigt i första. Dock, sakat men säkert tog IFK över initiativet och först kvitterade och sedan tog ledningen innan halvtid, båda gångerna genom Oskar Melldén. IFK var på gång, och det var positiva känslor i paus. Efter sidbytet så mattades tempot av, och få farligheter skapades under fösta delen av andra halvlek. Men oturen skulle grina IFK i ansiktet. Återigen skulle BK Flagg göra mål på en fast situation, och IFK var tvungna att jaga vinstmål. Chanser skapades, friläge missades, men det skulle bli värre. Ett med IFK-ögon solklart mål, dömdes bort med mindre än tio minuter kvar av matchen. Kapten Viktor Andersson nådde högst på hörna, men domare Jonathan Smith hittade av någon outgrundlig anledning något som enligt honom var en ojusthet mot BK Flaggs målvakt, vilket renderade frispark till hemmalaget. Självklart så jämnar sig domslut både i med och motgång ut sig under en hel säsong, men från ett Klagshamnsperspektiv så kändes bedömningen från dommarhåll, i ett sådant viktigt läge, som synnerligen otajmad. Slutsignal och krysset var ett faktum, och steget mot avancemang stoppat. Ett brutalt slut på en annars väldigt framgångsrik säsong för IFK Klagshamn. IFK-målskytt: Oskar Melldén 2.

Huvudtränare Pode svarar på våra frågor.

 

En dryg vecka har gått sedan säsongens sista match mot BK Flagg – hur har veckan varit?

 

- Veckan har varit väldigt tung. Sättet som vi blir bortdömda på är det absolut det jobbigaste jag varit med om både som tränare och spelare. Förstår att man låter som en dålig förlorare osv, men det får verkligen inte ske på detta sättet. 

 

Tankar kring matchen och hur vi genomförde den?

 

- Tycker vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi hamnar i ett tidigt underläge men fortsätter köra på och vänder i slutet på halvleken.  Sen släpper vi till en kvittering på en fast situation. Efter det så skapar vi väldigt mycket och vi gör även 3-2 med 5 min kvar som blir helt felaktigt bortdömt. Jag har tittat på den situationen säkert 200 gånger och hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte förstå varför det blir bortdömt.

 

Sista kvarten och de chanser vi hade, din upplevelse från sidlinjen?

 

- Som jag nämnde ovan så skapar vi tillräckligt för att avgöra och när vi dessutom avgör men blir bortdömda så är det oerhört tungt och frustrerande. Jag kan verkligen inte förstå.

 

Kollektivet ska självklart hyllas efter matchen, men är det någon som höjde sig lite extra?

 

- Som du säger så ska kollektivet hyllas för viljan och inställningen. Men ska jag välja ut nån så är det Ogge med sina två mål. Han förtjänar verkligen att få avgöra. 

 

Hur ser den närmsta tiden ut för laget?

 

- Vi kommer träna två veckor och spela en match där vi kommer titta på lite nya spelare och sen håller vi julledigt. 

 

Vi tackar BK Flagg för matchen.

 

Mer info om den nästkommande tiden och uppdateringar, levereras på Instagram, Twitter och hemsida.

 

#forzaklagshamn


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer